Τον Σίμο Κεδίκογλου κατονόμασε ως τον εσωκομματικό του αντίπαλο που σχετίζεται με τις αποκαλύψεις για τον ΕΟΤ, ο Κ.Μαρκόπουλος. Ωστόσο ο Σ.Κεδίκογλου αρνείται την όποια ανάμειξη. Αναμένεται τί θέση θα πάρει ο Αντ.Σαμαράς, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν τα χάρηκε τα νέα της Κυριακής και έπεσαν οι πρώτες βροντές….

Ο Κώστας Μαρκόπουλος προσωποποίησε τελικά «τον εσωκομματικό πόλεμο που δέχεται», όπως έχει υποστηρίξει, στο συνάδελφό του στην Εύβοια, Σίμο Κεδίκογλου, ενώ άφησε αιχμές και κατά Αβραμόπουλο και Σπηλιοτόπουλο. Όπως είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του, τα ονόματα τα έδωσε κατά την προγραμματισμένη εκδήλωσή του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του γραφείου του. Στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ στη Χαλκίδα, ο κόσμος γέμισε την αίθουσα, αφού το θέμα ιντριγκάρει και την πιο αδύναμη περιέργεια του Ευβοέα πολίτη. Ο Κώστας Μαρκόπουλος ήταν ιδιαίτερα σκληρός κατά του Σίμου Κεδίκογλου.

Μεταξύ άλλων ο Κ.Μαρκόπουλος υποστήριξε: «Όσο ήμουν Υπουργός, και το λέω και το τιμώ, αντιπολίτευση από τους τοπικούς βουλευτές, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχα και το τιμώ απεριόριστα. Και είχα και καλή συνεργασία μαζί τους και αυτό ήταν θετικό. Απέκτησα αντιπολίτευση σήμερα, με ερώτηση στη Βουλή για διαχειριστικό έλεγχο δικό μου από το συνάδελφό μου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κεδίκογλου. Σέβομαι τους εκλεγμένους. Και εγώ υπήρξα και τρίτος και δεύτερος. Και εγώ ξεκίνησα από χαμηλά και αυτοδημιούργητα. Αλλά δεν έχω κάνει τέτοιο ατόπημα. Εύχομαι να ήταν ένα ατόπημα στιγμιαίο. Είμαι διατεθειμένος να το ξεχάσω».

Απο την άλλη, να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου αρνείται την όποια ανάμειξη στις αποκαλύψεις του extra για την οικονομική διαχείριση σε ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού επί θητείας Κ.Μαρκόπουλου. Επιπλέον, ο Σ.Κεδίκογλου υποστηρίζει πως η επερώτηση είχε γίνει πέρυσι και αφορούσε συγκεκριμένα το υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού και το γεγονός ότι ενώ είναι κερδοφόρο για τον ΕΟΤ δεν αφήνει ανταποδοτικό τέλος στην τοπική κοινωνία. Ενώ δήλωσε πως είχε επισκεφτεί το γραφείο του Κ.Μαρκόπουλου στο Υπουργείο και μάλιστα όχι μόνο μια φορά. Αναμένεται να δώσει την απάντησή του στους δημοσιογράφους μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο συνάδελφός του. Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να πάρει θέση επιτέλους για τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, αλλά και για τη σχέση μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ στην Εύβοια. Πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά αύριο κιόλας.

Εν τω μεταξύ η Ελευθεροτυπία  αφιέρωσε άρθρο της για το θέμα που έχει προκύψει με τον Κώστα Μαρκόπουλο και αναφέρει τα παρακάτω στο φύλλο της Κυριακής:

«Εκπρόσωπος υψηλού πολιτικού ρίσκου ο Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ. Οι γκάφες των ημερών και οι αιχμές για την υπουργική του θητεία

Καθημερινός πονοκέφαλος έχει γίνει για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Κ. Μαρκόπουλος. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα επιθετικά σχόλια που έκανε για τις πρώτες δημόσιες παρεμβάσεις του Κ. Μητσοτάκη και η προχθεσινή σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δασικό νομοσχέδιο.
Τις τελευταίες μέρες ο Κ. Μαρκόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για τη διαχείριση των διαφημιστικών κονδυλίων του υπουργείου Τουρισμού επί των ημερών του, θέμα που έχει φέρει σε αμηχανία τη Ρηγίλλης. Στο επιτελείο του προέδρου έχουν τεθεί ερωτήματα όχι μόνον για την αλήθεια των καταγγελιών αλλά και για τη διαχείριση της κατάστασης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Επί της ουσίας, πολλοί γαλάζιοι βουλευτές θεωρούν ότι ο Κ. Μαρκόπουλος δεν είναι πειστικός στις απαντήσεις του ούτε προς την υφυπουργό Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία διατύπωσε δημοσίως τα πρώτα ερωτήματα για τα χρέη του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ούτε όμως και για τα παραστατικά που αφορούν τις διαφημιστικές δαπάνες οι οποίες ελέγχονται και ως προς τη σκοπιμότητά τους. Σημειώνουν μάλιστα πως αν εγερθεί και θέμα νομιμότητας, τότε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα είναι πολύ δύσκολη.

Ο Κ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του επιμένει ότι όλες οι διαφημιστικές δαπάνες έχουν γίνει νόμιμα, ενώ σε ό,τι αφορά τα ανεξόφλητα χρέη του υπουργείου (σε ταξιδιωτικούς οργανισμούς και διαφημιστικές εταιρείες στο εξωτερικό) μεταθέτει τις ευθύνες στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Σε συνομιλίες με στενούς συνεργάτες του αποδίδει τις καταγγελίες «σε εσωκομματικούς αντιπάλους, που θέλουν να χτυπήσουν τον αρχηγό της Ν.Δ.».

Εκτός από τις δαπάνες εξωτερικού, όμως, εγκαλείται και για επιλεκτικές διαφημίσεις σε ΜΜΕ της εκλογικής του περιφέρειας. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας. Πολλοί βουλευτές πιστεύουν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γιατί πλήττεται το κόμμα. Το ίδιο πιστεύουν κάποιοι και στη Ρηγίλλης. Συνεργάτες του Κ. Μαρκόπουλου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματίσει ανοιχτή κομματική εκδήλωση στη Χαλκίδα κι έχει προαναγγείλει ότι θα απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν«.