Στόχος μας πάντα η ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της δύναμής μας, αξίες για τις οποίες πάντοτε ως Έλληνες, ήμασταν περήφανοι. Γι’ αυτό, ο περήφανος αυτός λαός θα δώσει ηχηρή απάντηση στις 26 του Μάη και πολύ περισσότερο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη, δήλωσε ο Τάσος Πρατσόλης από το βήμα της Βουλής.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Εύβοιας, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 ανέφερε μεταξύ άλλων:  η ρύθμιση των 120 δόσεων,  έρχεται να δώσει ανάσα αλλά και ελπίδα ξανά, σε 1.300.000 άτομα, ενώ εκτός από φυσικά πρόσωπα, αφορά και επιχειρήσεις , αλλά και οφειλές προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού. Το πλέον σημαντικό όμως αλλά και καινοτόμο στοιχείο αυτού του νομοσχεδίου, είναι το κούρεμα της βασικής οφειλής και των προσαυξήσεων. Σήμερα στην εφορία 4.100.000 οφειλέτες χρωστούν 104,4 δις € και 1.550.000 οφειλέτες χρωστούν 38,2 δις σε ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η παροχή διευκολύνσεων προς τους δημότες, ώστε να αποπληρώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες μέσω της ρύθμισης αυτής, θα οδηγήσει του ΟΤΑ σε μια σημαντική εισροή εσόδων, ώστε να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικονομικό τους προγραμματισμό.

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για επιστροφή στην ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που αφορά κυρίως τους ανθρώπους του μόχθου, τον λαό που ήταν αυτός που σήκωσε όλο το βάρος της κρίσης, ήταν αυτός που μας στήριξε και είναι αυτός για τον οποίο προσπαθούμε και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Στόχος μας πάντα η ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της δύναμής μας, αξίες για τις οποίες πάντοτε ως Έλληνες, ήμασταν περήφανοι. Γι’ αυτό, ο περήφανος αυτός λαός θα δώσει ηχηρή απάντηση στις 26 του Μάη και πολύ περισσότερο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη.