Επιθεώρηση στους χώρους του Κεντρου Υγείας Ιστιαίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για να λειτουργήσει ως κέντρο εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την αλλαγή του Οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που περιλαμβάνει τις επιπλέον ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει η Μονάδα. Ήδη, όπως επισημάνθηκε, έχει εξασφαλιστεί και ο εξοπλισμός και πλέον βάσει των διαβεβαιώσεων που δόθηκαν, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία. Ο βουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ιστιαία με αφορμή την επίσκεψη στο Κ.Υ Ιστιαίας δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντα στο να δοθεί τέλος στο καθημερινό μαρτύριο που βιώνουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους στη Βόρεια Εύβοια.»

Επιπλέον, τόνισε ότι ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της ευρύτερης αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, που αποτελεί -σύμφωνα με τον κ. Σερέτη- έναν από τους στόχους τους, ανφέροντας, ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί. «Είναι επιτακτική ανάγκη- τόνισε ο κ. Κεδίκογλου- σε μία τουριστική περιοχή, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του θεραπευτικού -ιαματικού τουρισμού να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, γεγονός που θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή πολύ ελκυστικότερο προορισμό για τους επισκέπτες».

Μάλιστα, αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς και όλο το πρσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τους κάλεσε να συμβάλλουν όλοι, στο βαθμό που τους αναλογεί, ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ζητώντας, παράλληλα, να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τις όποιες ανάγκες προκύπτουν. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το υγειονομικό μας προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» που δίνει η κοινωνία μας με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας, χρειάζεται ουσιαστική υποστήριξη.

Ερωτηθείς για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι οι τακτικές δαπάνες, πέραν των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αυξάνονται σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά τις μείωνε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Την τελευταία χρονιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας ήταν 3 δις 750 εκ. ευρώ. Το 2020 πήγαμε στα 4 δις 100 εκ. ευρώ χωρίς τις δαπανες για τον κορωνοϊό και φέτος είναι στα 4 δις 400 εκ. ευρώ δηλ. αυξάνονται κάθε χρόνο. Ενδεικτικά το τελευταίο έτος της κυβέρνησης Σαμαρά οι δαπάνες ήταν 4 δις 700 εκ. ευρώ και αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε σταδακά να τις μειώνει».

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεχή ενημέρωση που πρέπει να υπάρξει για τον τρόπο προγραμματισμού της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός αποτελεί «κλειδί»για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News