Ολοκληρώθηκε ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα Βουνά της Ρούμελης αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο γνωστός φαν της ποδηλασίας Κώστας Ρουσσόπουλος, ο οποίος μέσω ανάρτησης του στο Facebook, περιγράφει αυτή την εμπειρία του.
Το κείμενο της ανάρτησης του είναι το ακόλουθο
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί αυτό που ζήσαμε στις 4 μέρες του Άθλου!
Ποδηλατήσαμε χωρίς ανταγωνισμό αφού δεν υπήρχαν αγωνιστικά κριτήρια, για 21 ώρες και για 220 χλμ στους πανέμορφους ορεινούς όγκους της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.
Βρεθήκαμε σε δασικούς δρόμους που μόνο άνθρωπος διαβαίνει και που δεν περνάει ηλιαχτίδα!
Συγκινηθήκαμε από την μοναδική φιλοξενία των εκπληκτικών χωριών που διασχίσαμε, με τους κατοίκους να μας προσφέρουν απλόχερα την καλή κουβέντα, το χαμόγελο, το κουράγιο τους και βέβαια τα μοναδικά σπιτικά τους κεράσματα(πίτες,
γλυκά φρούτα κ.α).Συζητήσαμε τους προβληματισμούς τους για την εγκατάλειψη των χωριών τους που υπάρχουν για 5 μόνο μήνες τον χρόνο!
Γίναμε όλοι μια παρέα! Με μόνη την κοινή μας αγάπη για την ποδηλασία,ανθρωποι κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα, αθληθήκαμε, χορέψαμε, συζητήσαμε, βοηθηθήκαμε στις μικροβλάβες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ΕΝΩΝΕΙ!
Και όταν 75 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες τερματίσαμε στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, η συγκίνηση και οι αγκαλιές κυριαρχούσαν!
Όμως πίσω από όλα αυτά υπάρχουν οι αφανείς πρωτ-Αθλητές! Της ψυχικής κυρίως δύναμης, της άδολης προσφοράς, της άψογης οργάνωσης,της τέλεια μεθοδευμένης υποστήριξης ακόμα και σε σημεία που μας έβλεπε μόνο ο Θεός!
Άνθρωποι που δεν είναι ποδηλάτες αλλά αγαπούν τον ορεινό όγκο και μας τους…ποδηλατούντες!
Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν! Τον γιατρό, την τεχνική υποστήριξη, τον πλοηγό(σε..πέντε!) τους φωτογράφους και άλλους πολλούς όλοι εθελοντές!
Όμως παρότι βασικό του στοιχείο είναι η σεμνότητα δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον ανυπέρβλητο Γιάννη Κατσίκα που νοιώθαμε δίπλα μας σε κάθε μας ανάσα πρόθυμος και ακούραστος με χαμόγελο και υπομονή, να δώσει λύσεις! Πολύτιμος βοηθός του ο Λάμπρος! Κύριοι το ευχαριστώ είναι ελάχιστο! Βέβαια δεν ξεχνώ και τα παιδιά της Χαλκίδας!
Ο 3ος ΑΘΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο 4ος ΞΕΚΙΝΗΣΕ!