Πορεία θα πραγματοποιούν κάθε Τρίτη απόγευμα οι καθηγητές της Εύβοιας, με την συμμετοχή και άλλων σωματείων.

Οι καθηγητές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν εύκολα να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τους.

Έτσι αποφάσισαν να συγκεντρώνονται τα απογεύματα κάθε Τρίτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στο lamiastar.gr, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας κ. Σιόλος, ο προβληματισμός ήταν έντονος αλλά έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.

«H κατάσταση στον εκπαιδευτικό κλάδο, και γενικά των δημοσίων υπαλλήλων, δεν είναι τέτοια ώστε να μπορούμε να κάνουμε συνεχείς απεργίες και να αιμορραγούμε οικονομικά.

Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός. Έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι διεκδίκησης των αιτημάτων του λαού και των εκπαιδευτικών.

Έτσι, κρίναμε ότι θα ήταν καλό να αρχίσουν απογευματινές κινητοποιήσεις, ή ακόμα αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται και τα Σαββατοκύριακα.

Πήραμε, λοιπόν, μια πρωτοβουλία για την πόλη της Χαλκίδας.
Κάθε Τρίτη, πίσω από τα Δικαστήρια- στην αρχή της Αβάντων- θα συγκεντρωνόμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Βεβαίως, έχουμε καλέσει και όλο τον κόσμο της πόλης να έρχεται μαζί μας. Έχουν ανταποκριθεί και το ΕΚΕ, και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και ο Σύλλογος Δασκάλων, αλλά και πολλά εργοστασιακά σωματεία, τα οποία βρίσκονται σε μια κατάσταση εξωφρενική.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε γεγονότα στην πόλη, ώστε ο λαός να κατανοήσει τι του συμβαίνει.»