Για μία συνειδητή και στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έκανε λόγο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος και τη δημοσιογράφο Μ. Τσατζαλή.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως η σημερινή κατάσταση, με το προ των πυλών μαζικό και αδιάκριτο κύμα πλειστηριασμών να απειλεί άμεσα 700.000 συμπολίτες μας, είναι το αποτέλεσμα του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ το 2020 που κατάργησε οριζόντια κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ επεσήμανε πως η απροθυμία της κυβέρνησης να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου απλά επιβεβαιώνει τη σαφή επιλογή της ΝΔ υπέρ των funds και εις βάρος των δανειοληπτών ενυπόθηκων δανείων, εκτιμώντας πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει ΠΝΠ με την οποία θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης προέβλεψε πως το μείγμα της πλήρους άρσης της προστασίας της κατοικίας, της ιλιγγιώδους αύξησης του ιδιωτικού χρέους και της αύξησης των επιτοκίων θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έκρηξης στη χώρα, δεσμευόμενος πως, ακόμα και εάν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει απολύτως τίποτα, η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μετά τις εκλογές θα είναι η θέσπιση ενός πλαισίου πραγματικής προστασίας της πρώτης και της λαϊκής κατοικίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News