Επικαιρότητα

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας αποφάσισαν την απεργία και διαδήλωση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, με κύριο ζήτημα το ασφαλιστικό, ενώ στην συγκέντρωση θα παραστούν και εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στο πάρκο του Βούρκου με κατεύθυνση την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.

Ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση των συνδικάτων στις 10:00 στην πλατεία αγοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τώρα είναι ώρα ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Απορρίπτουμε το νόμο- λαιμητόμο Κατρούγκαλου- Βρούτση που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και τζόγο, κατοχυρώνει τις απώλειες που είχαμε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, καταδικάζει τους νέους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με σύνταξη ψίχουλα και τσακίζει δικαιώματα σε υγεία, περίθαλψη, προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους.

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, υποδεχόμαστε τους απεργούς εργαζόμενους, τους συναδέλφους μας από τη ΛΑΡΚΟ, το λαό της Στερεάς στη Χαλκίδα!

Εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της γνήσιας εργατικής- λαϊκής αλληλεγγύης στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ! Θα γίνει ακόμα μια φορά πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν.

Με τη διαδήλωσή μας θα αποδείξουμε ότι οι εκβιασμοί της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

Γιατί δεν είναι σωτηρία για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους η ιδιωτικοποίηση, η εκκαθάριση που μπορεί να οδηγήσει και στο κλείσιμο, οι μειώσεις μισθών 25% και οι περικοπές των δώρων για όσους εργαζόμενους δεν απολυθούν!

Εδώ στην εργατούπολη της Χαλκίδας, όπως στις 25 Γενάρη στην Αθήνα, στις 11 Φλεβάρη στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στις 12 Φλεβάρη στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο Μαρτίνο, να πάρουν απάντηση οι προκλήσεις της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της!

Με τη μαζική μας συμμετοχή να δώσουμε δύναμη στους συναδέλφους μας στη ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική ΕΕ- κεφαλαίου- κυβερνήσεων που την απαξίωσαν σχεδιασμένα, την παραδίδουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, πετάνε τους εργάτες σα στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ! ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ