Συγκέντρωση και ομιλία πραγματοποίησε την Τρίτη το βράδυ 2 Νοεμβρίου στην Κύμη στην κεντρική πλατεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Γιάννης Σιαγιάννης.

Ισχυρή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι πολίτες της Κύμης τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιάννη Σιαγιάννη δείχνοντας την θέληση τους να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις που κάποιοι επέβαλαν στην περιοχή. Ο υποψήφιος Δήμαρχος σε μια εντυπωσιακή υψηλού επιπέδου ομιλία:
1. Αποκάλυψε και αποδόμησε την στρατηγική κάποιων που πριν από μερικούς μήνες προσπάθησαν να παρασύρουν τους πολίτες της Κύμης σε πολωτικές και διαιρετικές πρακτικές.
2. Με επιχειρήματα απέδειξε ότι αυτό εξυπηρετούσε μόνο τα σχέδια αυτοδιοικητικής επιβίωσης παραγόντων της περιοχής.
3. Καταδίκασε τις προσπάθειες πολιτικής τρομοκρατίας και δημιουργίας φοβικού συνδρόμου στην περιοχή λόγω της δημιουργίας του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
4. Αποκάλυψε ότι πίσω απ’ την παρουσιαζόμενη εικονική πραγματικότητα τα προβλήματα της Κύμης και των χωριών είναι πολλά και συσσωρευμένα.
5. Αποκάλυψε την διγλωσσία παραγόντων της περιοχής όπου άλλη ρητορική χρησιμοποιούν στην Κύμη και άλλη στον υπόλοιπο Δήμο.
6. Ισχυρίσθηκε με επιχειρήματα ότι στο Δήμο Κύμης παρά τα θρυλούμενα υπάρχει μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατικής λειτουργίας και θεσμικής αξιοπιστίας.
7. Διαπίστωσε ότι πρωτοβουλίες που αφορούν την μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου για την καταπολέμηση της ανεργίας και της προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της δεν υπήρξαν ποτέ.
8. Δεσμεύτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η πόλη της Κύμης όχι μόνο θα διατηρήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες της αλλά θα τις αυξήσει μέσα στα πλαίσια οργανωτικής ανάπτυξης του οργανισμού του νέου Δήμου.
9. Διατύπωσε τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της περιοχής –Ηλεκτρομηχανική, Νοσοκομείο, Λιμάνι, Διευρωπαϊκός άξονας, Υπηρεσίες, Τουρισμός, καθημερινότητα και βελτίωση ποιότητας ζωής – και δεσμεύτηκε για μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και της προοπτικής της περιοχής.
Ο Γιάννης Σιαγιάννης καταχειροκροτούμενος κατέληξε ότι στην όμορφη Κύμη δεν ταιριάζει το “γκρίζο” και κάλεσε σε συστράτευση έτσι ώστε η Κύμη να γίνει πάλι Μεγάλη Δύναμη.