Ακόμη μία σύλληψη, αυτή τη φορά 64χρονου, για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων. Κατασχέθηκαν 550 κροτίδες μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα με υαλικά είδη στο Μαρμάρι Ευβοίας.

Ελευθέριος Ραβιόλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μαρμάρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 64χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα με υαλικά είδη, ιδιοκτησίας 53χρονης, στο Μαρμάρι Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 64χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση συνολικά (550) κροτίδες, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Η ανωτέρω ποσότητα κροτίδων κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί η 53χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν συλληφθεί δεκαπέντε άτομα και έχουν κατασχεθεί, μετά από στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά (40.886) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και καψυλλίων, καθώς και τέσσερα πιστόλια εκτόξευσης κροτίδων – φωτοβολίδων.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

– Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

– Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

– Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

– Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

– Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

– Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

– Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.