Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ από τους αρμόδιους φορείς για την δημιουργία μονάδας των απορριμάτων και της ανακύκλωσης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ότι αύριο συζητείται στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η ΜΠΕ του έργου «Κατασκευή δύο κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων – κομποστοποίησης στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Εύβοιας».
Επειδή:
– Το θέμα είναι σημαντικό από άποψη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και χρήζει επισταμένης διερεύνησης
– Δεν ενημερωθήκαμε για την έκφραση απόψεων όπως η νομοθεσία περί δημόσιας διαβούλευσης επιτάσσει
– Δεν καταστεί δυνατόν να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε τις κατ΄ αρχήν απόψεις μας (παρ ότι δεν κληθήκαμε) ούτε κατά την ανοικτή συγκέντρωση της 1/7/2012 ούτε στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ της 6-7-2012, λόγω των  σχετικών κινητοποιήσεων της Τοπικής Κοινωνίας.

Γι αυτό θεωρούμε σκόπιμο να σας ζητήσουμε να μας χορηγήσετε άμεσα αντίγραφο της ΜΠΕ και της Τεχνικοοικονομικής μελέτης του έργου προκειμένου να εκφράσουμε συγκεκριμένα τις απόψεις μας επί του θέματος.

Επισημάνουμε το γεγονός ότι ποτέ και πουθενά κανένας σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων όταν είχε απέναντί του την τοπική κοινωνία. Γι αυτό ζητάμε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη την αναβολή συζήτησης του θέματος από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος έως την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης. Ώστε  όλοι οι φορείς με νηφάλιο τρόπο θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένα τέτοιο σπουδαίο  θέμα που ταλανίζει χρόνια την περιοχή μας
Ο Πρόεδρος του ΔΣ 
Γ. Λαγανάς