Με ανακοίνωση του ο Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του ναύαρχου Νίκου Παππά.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά, του Κυβερνήτη του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος». Με τη στάση του, απετέλεσε σύμβολο αντιδικτατορικού αγώνα και πηγή έμπνευσης για μας τους νεότερους. Σαν Ευβοείς είμαστε περήφανοι για την κουμιώτικη καταγωγή του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Ο Νικόλαος Παππάς γεννήθηκε το 1930 στην Κύμη της Εύβοιας και σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ναυτιλίας και Κατευθύνσεως του Βρετανικού Ναυτικού και στη Σχολή Πολέμου και Αμύνης του ΝΑΤΟ Ρώμης.

Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό. Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχε και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και κάνοντας την ανταρσία του Βέλους, πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.

Διετέλεσε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και υπουργός, ενώ τιμήθηκε από την επίσημη Πολιτεία, την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύμη αλλά και από τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντά της.