Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, εξέδωσε ανακοίνωση για την αυριανή συμμετοχή των Εμπόρων της Χαλκίδας με συμβολικό κλείσιμο των μαγαζιών τους, αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00πμ εώς τις 11.00πμ, με κύριο λόγο τις επιδράσεις που έχει το μνημόνιο στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα σε όλη την Επικράτεια θα είναι κλειστά μέχρι τις 15.00μμ.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Εκτιμώντας τα Πολιτικά δρώμενα που εξελίσσονται στον τόπο μας τα οποία θίγουν Οικονομικά, τόσο την Ελληνική Οικογένεια όσο και κάθε εμπορική επιχείρηση, αλλά και κάθε  Εργαζόμενο λέμε:

ΟΧΙ:
– ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
– ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
– ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
– ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
– ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.
– ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

ΝΑΙ:
ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
ΝΑΙ στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης. 

Ο Σύλλογός μας συμπαραστεκόμενος στην απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε για στάση εργασίας στις 26/09/2012 ημέρα Τετάρτη, προτείνει σε όλους τους  συναδέλφους το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ.

Για όσους εκ των Συναδέλφων επιθυμούν δυναμικότερη κινητοποίηση προτείνουμε συμπορευόμενοι με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευβοίας, την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στις 11:00 π.μ. της ιδίας ημέρας, στην υψηλή γέφυρα για να εκφράσουμε την αντιθεσή μας στις μνημονιακές Πολιτικές.