Μετά από αίτημα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου & Περιχώρων  (ΣΠΠΑΠ), την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου Βασίλη Ντόβολη και του Γραμματέα Μπάμπη Μπουλή με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό στο Αλιβέρι σε χώρο του Δημαρχείου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κελαϊδίτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Κούκουζας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Μπουραντάς Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι: Πιλάτης Ιωάννης, Μπαράκος Νικόλαος και ο Πρόεδρος της ΔΚ Αλιβερίου Παπαδιόχος Γεώργιος.

Ετέθησαν από τον Σύλλογο και έγινε συζήτηση στα εξής θέματα:

  1. Έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ρύπων στο Αλιβέρι – Υποδομές, Στελέχωση, Εξοπλισμός
  2. Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου – Δομή, Εσωτερικός κανονισμός, Λειτουργία
  3. Ανεμογεννήτριες – Χωροθέτηση, Υπερκορεσμός στην περιοχή μας και όλη την Εύβοια, Αποφασιστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης
  4. Ενημέρωση για την Επιδημιολογική Μελέτη Νοσηρότητας και Θνησιμότητας στην Περιοχή λόγω της ρύπανσης – αφορά τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Επισημάνθηκε η επίσπευση των ανωτέρω και τονίστηκε η αντίθεσή μας για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, καθώς και η αντίθεσή μας στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσαν ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην Περιφερειακή Αρχή για την ανταπόκρισή της και για την θετική της στάση σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ακολουθείστε μας στο Google News