Μετά τη δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο, που δημιούργησε η υγειονομική κρίση λόγω πανδημίας και μας υποχρέωσε να αναβάλουμε το περσινό σεμινάριο προσκαλούμε όλους τους φίλους/ες οι οποίοι/ες σκοπεύουν να επισκεφτούν τη Σκύρο αυτή την περίοδο, παράλληλα με τις εξαιρετικές διακοπές τους, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 12ου διεθνούς σεμιναρίου-συνάντησης για το ρεμπέτικο, 18-25 Ιουλίου 2021 στο νησί, οι οποίες είναι ανοιχτές στο κοινό χωρίς οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων.

Το σεμινάριο-συνάντηση πραγματοποιείται με συνεργασία του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς και του ΠΕ.Α.Π του Δήμου Σκύρου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: Βραδιές με ρεμπέτικη μουσική στις γραφικές ταβέρνες του νησιού, ανοιχτές στο κοινό ομιλίες για το ρεμπέτικο, μουσικά δρώμενα με ρεμπέτικη μουσική στη κεντρική πλατεία της χώρας και ρεμπέτικη συναυλία στις 24/7/2021 στο θέατρο Φαλτάιτς.

Το Σεμινάριο-Συνάντηση, μαζί με τις παράλληλες και ανοιχτές στο κοινό εκδηλώσεις του, είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεπερνά τα όρια της Ελληνικής επικράτειας με συμμετέχοντες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Επί πλέον, έχει καταδείξει την ανάγκη διατήρησης και προβολής του ρεμπέτικου τραγουδιού, ως μιας από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση και εγγραφή του Ρεμπέτικου στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας τον Δεκέμβριο 2017.

Ακολουθείστε μας στο Google News