Συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό, ο «χορός» των ρουσφετολογικών προσλήψεων και μετατάξεων με υπογραφές υπουργών της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είκοσι ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα κυβερνητικά στελέχη, με κυνισμό και θράσος, τακτοποιούν κόρες, φιλενάδες νυν και τέως, πρώην συζύγους, φίλους και κολλητούς σε διάφορες, καλοαμοιβόμενες βεβαίως, θέσεις του Δημοσίου τομέα. Εχουν άλλωστε λαμπρό παράδειγμα τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ήταν να προβιβάσει τη σύζυγό του από δασκάλα του δημοτικού σε καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες , πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προβληματίσουν κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη , για το ήθος των ανθρώπων στους οποίους, με την ψήφο του, παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έκαναν πολύ χειρότερα από το «παλαιό πολιτικό σύστημα» το οποίο μονίμως κατηγορούν. Το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς αποδείχθηκε μύθος και επικοινωνιακή φούσκα , που έσκασε, ευτυχώς, με μεγάλο θόρυβο. Μετέτρεψαν το κράτος σε παράρτημα τακτοποίησης και επαγγελματικής αποκατάστασης των πάσης φύσεως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία βεβαίως πληρώνουν και δυστυχώς θα πληρώνουν και στο μέλλον οι πολίτες.

Το Κίνημα Αλλαγής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι η μόνη προοδευτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη, προτείνει με το πρόγραμμά του να συσταθεί Ανεξάρτητη Αρχή, ένα νέο ΑΣΕΠ , η οποία θα αναλάβει το σύνολο της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού (εκτίμηση αναγκών, περιγράμματα θέσεων, πρόσληψη, κινητικότητα, αξιολόγηση, έξοδος), του όλων των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων

Ως αποτελέσματα μιας τέτοιας μεταρρύθμισης θα είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, η βελτίωση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης, η καλλιέργεια εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών προσώπων, διοικητικών στελεχών και πολιτών και πάνω από όλα η δια παντός εξάλειψη του ρουσφετιού του κομματισμού και της αναξιοκρατίας.