Πραγματοποιήθηκε η 14η Πανελλήνια Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α στην Αλεξανδρούπολη όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.» και έγινε ειδική αναφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την 30η Ιουνίου 2022, στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την διεξαγωγή της 14ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φο.Δ.Σ.Α. με θέμα «Ανάκτηση-Ανακύκλωση:

Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. με το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υ.Π.ΕΝ., κ. Μανώλη Γραφάκο, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων των πέντε Δήμων της Κεντρικής & Νότιας Εύβοιας, με δεδομένη την παύση λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Χαλκίδας τους επόμενους δύο περίπου μήνες.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Φορέα, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα κ. Νικόλαος Σουλιώτης, τα μέλη κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Αναστασίου, Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο Γενικός Δ/ντής του Φορέα, κ. Χαράλαμπος Τσοκανής και ο Αντιδήμαρχος Δ. Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Πάνος.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι αλλά και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης των Δήμων-μελών του Φορέα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα.

Απόσταγμα της σύσκεψης ήταν ότι διαφάνηκε ικανοποιητική λύση με πολλές όμως αιρεσιμότητες αλλά και υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης όμορων Φορέων, οι οποίες τις επόμενες μέρες θα διερευνηθούν και θα εξειδικευτούν, προκειμένου να σχηματοποιηθεί πρόταση και να εισαχθεί προς ψήφιση στη διακοπείσα Γενική Συνέλευση την 11η/07/2022.

Ακολουθείστε μας στο Google News