Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, δύο περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Συνελήφθη, χθες νωρίς το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 30χρονος, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε περίπτερο.

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που διέπραξε ο 30χρονος στο ίδιο περίπτερο.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί και περί ώρα 01:10, ο 30χρονος εισήλθε, παραβιάζοντας τη σκεπή, σε περίπτερο, ιδιοκτησίας 52χρονου στη Χαλκίδα, πλην όμως ενεργοποιήθηκε ο αθόρυβος συναγερμός, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το σπίτι του ιδιοκτήτη.

Ο 52χρονος μετέβη αμέσως στο σημείο, ενημερώνοντας παράλληλα και την Αστυνομία. Όταν ο 30χρονος αντιλήφθηκε την προσέγγιση του ιδιοκτήτη και στην προσπάθειά του να διαφύγει από τη σκεπή του περιπτέρου, τραυματίστηκε ελαφρά και τράπηκε σε φυγή.  

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις και εντόπισαν τον δράστη, λίγη ώρα αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου είχε μεταβεί για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 30χρονο στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα, ως ο δράστης της συγκεκριμένης απόπειρας κλοπής και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων καθώς και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που είχε διαπράξει ο 30χρονος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο ίδιο περίπτερο. Ειδικότερα:

– Την 13-01-2012 το βράδυ, μετά από κλοπή – διάρρηξη, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400ευρώ σε κέρματα, τρεις κούτες τσιγάρων και τρεις τηλεκάρτες.

– Την 11-01-2012 το βράδυ, μετά από κλοπή – διάρρηξη, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100ευρώ σε κέρματα, ενώ προξένησε και  σημαντικές υλικές ζημιές.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας για τη συμμετοχή του δράστη στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News