Συνελήφθη προχθές (13-01-2012) το απόγευμα, στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, 66ρονος υπήκοος Γερμανίας, για θανάτωση σκύλου που ανήκε σε 30χρονη υπήκοο Αλβανίας.

Ειδικότερα, η 30χρονη προχθές το απόγευμα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας και υπέβαλε μήνυση κατά του 66χρονου, διότι λίγο νωρίτερα πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο της.

Οι αστυνομικοί επιλήφθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 66χρονο έξω από την οικία του, εφαρμόζοντας την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ επίσης κατασχέθηκε και η κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι:

Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.