Ένας 31χρονος Βέλγος και ένας 36χρονος Έλληνας, είχαν στήσει τη δική τους «επιχείρηση» με δύο χιλιάδες δενδρύλλια για χασίς, μέσα σε χώρο ενοικιαζόμενων δωματίων στην Εύβοια.

Το χώρο τον νοίκιασαν τον περασμένο Μάιο από τον Ελληνοαμερικανο ιδιοκτήτη, για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι δράστες χησιμοποιούσαν υγραντήρες, ειδικά συστήματα εξαερισμού, τεχνητό φωτισμό, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, μετρητές θερμοκρασίας και PH καθώς και ειδικά λιπάσματα!

Χθες 10-9-2012 το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Εύβοια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Χαλκίδος, οι δύο άντρες.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για ύπαρξη εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κτίριο στην περιοχή της Εύβοιας, εντόπισαν συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο οποίο διαπίστωσαν ότι διέμεναν δύο άτομα τα οποία προσέρχονταν και αποχωρούσαν λαμβάνοντας προφυλάξεις, ενώ παρέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας εντός αυτού.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι, οι δύο συλληφθέντες είχαν μετατρέψει το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, με κατάλληλη τροποποίηση των χώρων, σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες αγόραζαν μέσω διαδικτύου τους σπόρους της κάνναβης, τους οποίους καλλιεργούσαν με ειδικό εξοπλισμό στον παραπάνω χώρο.

Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών, χρησιμοποιούσαν υγραντήρες, ειδικά συστήματα εξαερισμού, τεχνητό φωτισμό, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, μετρητές θερμοκρασίας και PH καθώς και ειδικά λιπάσματα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
– Χίλια εννιακόσια σαράντα οκτώ (1.948) δενδρύλλια ΚΑΝΝΑΒΗΣ υδροπονικής καλλιέργειας ύψους 10 εκ. έως 2 μ. σε αντίστοιχες γλάστρες
– Δυο χιλιάδες εκατόν δέκα (2.110) δισκία ECSTASY ( XTC )
– Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους (76,5) γραμμ.
– Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη ( MDMA ) βάρους (138) γραμμ.
– Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας βάρους (385) γραμμ.
– Ένα (1) πιστόλι μάρκας JERICHO με δυο (2) γεμιστήρες
– Τετρακόσια δεκατέσσερα (414) φυσίγγια των 9 mm
– Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
– Εκατόν τριάντα πέντε (135) λαμπτήρες διαφόρων διαστάσεων
– Έξι (6) σακιά λίπασμα και έξι (6) σακιά περλίτη
– Τέσσερα (4) δοχεία με υγρό οργανικό λίπασμα
– Εξοπλισμός εργαστηρίου.
– Μια (1) γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος
– Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτ-το.
– Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
– Διάφορα κλειδιά
– Το χρηματικό ποσό των –650- ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (11-9-2012), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδος.