Η ΟΠΚΕ συνέλαβε τους δράστες που είχαν κλέψει με την απειλή όπλου τους Ινδούς σε πτηνοτροφική μονάδα του Πισσώνα πριν ένα μήνα περίπου. Πρόκειτα για 3 Αλβανούς.

Απο Αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 24 και 20 αντίστοιχα, κάτοικοι Στενής του Δήμου Διρφύων Ευβοίας, αρχικά για παράβαση του νόμου περί όπλων (μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ο 36χρονος) και παράβαση του ΚΟΚ, την 1η Απριλίου 2009, στη Νέα Αρτάκη, σε βάρος των οποίων είχαν συγκεντρωθεί απο το Αστυνομικό Τμήμα Ν.Αρτάκης, αδιάσειστα στοιχεία ως των δραστών εκείνων, οι οποίοι 17-3-09, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, είχαν εισβάλει σε γνωστή πτηντροφική μονάδα του Πισσώνα, σε κατάλυμα όπου διέμεναν τέσσερις υπήκοοι Ινδίας, τους οποίους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, καραμπίνας και ξύλινων ρόπαλων και στη συνέχεια τους κλείδωσαν σε δωμάτειο, ενώ τους αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι τρεις Αλβανοί αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα απο τους παθόντες, ως οι δράστες. Εν τω μεταξύ σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στις 2 Απριλίου, στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 σιδερογροθιά, 1 μαχαίρι με δύο λάμες, 1 ξύλινο ρόπαλο, 2 μεταλλικές «σκύλες», 2 ψαλίδια κοπής μετάλλων, τρία κασετόφωνα αυτοκινήτων μάρκας pioneer, ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το ποσό των 1.000 ευρώ, διάφορα ρούχα καθώς και ένα μπουφάν στολής Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με τα διακριτικά του βαθμού του Ανθυποπλοιάρχου, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθές, Παρασκευή 3 Απριλίου, στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για ληστείας κατά συναυτουργία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων, ο οποίος διέταξε σε βάρος τους τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και τους παρέπεμψε στον κ.Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.