«Στόχος όλων πρέπει να είναι, πώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας θα τα αναδείξουμε για να μπορέσουν οι Ευβοείς να δρέψουν τους καρπούς του πλούτου του τόπου τους. Θέλω να πιστεύω, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις, από τις οποίες ο Νομός μας περιμένει πολλά. Ήδη έχουν γίνει οι προκαταρκτικές συνομιλίες, προκειμένου να γίνει η Εύβοια πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σίμος Κεδίκογλου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.65.

Ερωτηθείς για το πώς συγκεκριμένα μπορεί ο τόπος μας να αποκομίσει οφέλη από τη συνεργασία των δύο χωρών ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο σχέδιο, που υπάρχει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Εύβοιας και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ενόψει και  της επίσκεψής τους στη Μόσχα για την υπογραφή  συμφωνίας με το αντίστοιχο Επιμελητήριο, να γίνει παρουσίαση των ευβοϊκών προϊόντων και των επενδυτικών ευκαιριών.

Όπως τόνισε: «υπάρχουν σημαντικές συμφωνίες για επενδύσεις, που είναι προς υπογραφή και δυστυχώς λόγω του κλίματος αβεβαιότητας έχουν «παγώσει», αφού αναρωτιούνται, αν εμείς οι Έλληνες αυτοκτονήσουμε ή όχι.

Ενδεικτικό είναι αυτό που είπε Ρώσος επενδυτής, ότι δηλαδή περιμένει να δει αν θα πληρώσει σε δραχμές ή ευρώ. Καλώ όλους να σκεφτούν ποιοι θα κερδίσουν πολλά αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα είναι οι πολύ πλούσιοι, που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και  περιμένουν να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί.»

Αναφερόμενος στις προοπτικές που υπάρχουν πέρα από τις προσπάθειες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, που ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα των ενεργειών που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση,  επεσήμανε, ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το λιμάνι της Κύμης, το οποίο είναι η φυσική πύλη του κεντρικού ελλαδικού κορμού στη Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, το Ενεργειακό Κέντρο Αλιβερίου αναβαθμίζεται με τη μονάδα Φυσικού Αερίου και επίσης  μπορεί να προσελκύσει ενεργοβόρες βιομηχανίες. Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται σταθερότητα και ομαλότητα και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, όπως και το μέλλον των επόμενων γενεών.

«Το καλό του  τόπου- είπε- δεν έχει κόμματα και χρώματα. Έχουμε τα μέσα για να μπορέσουν να ζήσουν καλά οι άνθρωποί μας. Η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια, σε επίπεδο τοπικής οικονομίας Χρειάζεται όμως και κυβερνητική σταθερότητα και συνεργασία».

Ο Σίμος Κεδίκογλου στη συνέχεια  χαρακτήρισε ρευστό το εκλογικό σκηνικό , λέγοντας, ότι και μόνο το γεγονός, ότι ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει, πως  θα ψηφίσει άλλο  κόμμα από ότι πριν από ένα μήνα δείχνει κινητικότητα, καθώς και  ότι διαμορφώνεται ένα διαφορετικό κλίμα.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι θα πρυτανεύσει η λογική για να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη ειδικά σε μια περίοδο που φαίνεται ότι η Ευρώπη καταλήγει στις σωστές λύσεις, όπως είναι η έκδοση ευρωομόλογου, για το οποίο όταν μιλούσαν πριν από δύο χρόνια σχεδόν τους λοιδορούσαν.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στην παρουσία του στην ειδική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου της Εύβοιας για το μέλλον της Συνεταιριστικής Τράπεζας «Ευβοϊκή Πίστη» επανέλαβε, ότι ήθελε να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνουν σαν παράταξη, αλλά και ο ίδιος προσωπικά στις Συνεταιριστικές Τράπεζες κάτι που ήδη έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς  σε συνάντησή του με τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων, όπου αντιμετώπισε θετικά και το αίτημα για υπαγωγή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Στήριξης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμο εργαλείο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας τους να μην εξελιχθεί σε στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσα όλες τις πλευρές να συνεργαστούν για το καλό του τόπου, το καλό όλων μας».

Ως υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ κλήθηκε να απαντήσει με ποιο τρόπο θα στηρίξουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας, ότι θα πρέπει να ενισχυθούν με θεσμικά μέτρα και με ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση, ενώ θα πρέπει να τηρηθεί και ο νόμος για την αναλογία της κρατικής διαφήμισης. Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξουν και κανόνες οικονομικής διαφάνειας για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος πληρώνει για την ενημέρωσή τους.