Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού ΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την προστασία της φέτας στη συμφωνία Ε.Ε. και Κίνας:

«Η ένταξη της φέτας και των άλλων αγροτικών προϊόντων της χώρας μας στις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις στη διμερή συμφωνία Ε.Ε. και Κίνας ήρθε ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε ως Κυβέρνηση το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018, ένα διάστημα που δόθηκαν πολλές μάχες και σε πολλά Φόρα και Συμβούλια Υπουργών, που έφεραν ανάλογο αποτέλεσμα και σε άλλες συμφωνίες, ακόμη και σε αυτές που υπήρχαν αρνητικά δεδομένα, όπως οι συμφωνίες του 2014 με τη Ν. Αφρική και το Καναδά.

Γιατί μετά από δικές μας ενέργειες έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστεθεί στη Συμφωνία Δήλωση της Επιτροπής ότι ο χρόνος προσαρμογής θα φέρει ως αποτέλεσμα και την πλήρη προστασία, δηλαδή ο όρος φέτα θα πάψει να χρησιμοποιείται με τη λήξη του συγκεκριμένου χρόνου.

Βέβαια για τη συμφωνία με την Κίνα υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που έχουν κυρίως σχέση με τις εμπορικές ονομασίες και τις συμφωνίες που έχει με άλλες χώρες. Γι αυτά και άλλα όταν γίνει γνωστό το κείμενο της συμφωνίας.»

Ακολουθείστε μας στο Google News