Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ο.Μ Λίμνης- Αγίας Άννας- Μαντουδίου και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λίμνη Εύβοιας, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ζήσαμε ως χώρα μία πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή, για την οποία όμως η ελληνική κοινωνία αντέδρασε, τιμωρώντας το πολιτικό σκηνικό που είχε την ευθύνη. Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα του 2012 και κυρίως οι 3 αναμετρήσεις του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δημοκρατική επιλογή της κοινωνίας για να βγεί η χώρα από τα αδιέξοδα.

Ιδιαίτερα στο Δήμο Αγίας Αννας, Λίμνης, Μαντουδίου ήταν η πρώτη δύναμη σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, ακόμη και στην πιο δύσκολη, αυτή των τελευταίων εθνικών εκλογών, του Ιουλίου 2019. Κληθήκαμε λοιπόν εμείς το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα.Τι κάναμε; Πολλά, μα κυρίως τελειώσαμε με τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Ποτέ δεν νιώσαμε ότι χάναμε τον έλεγχο, ούτε μια στιγμή. Αυτό που ζήσαμε όμως ήταν πόλεμος. Όλοι θα θυμάστε τη λυσσαλέα επίθεση των αντιπάλων μας που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο Ελληνικός λαός είπε όχι. Αυτό το όχι μας έδωσε τη δύναμη να πάρουμε τελικά μια συμφωνία, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, που ασφαλώς ήταν καλύτερη από αυτή που μας πρότειναν. Ξέραμε όμως ότι ήταν επώδυνη, αλλά ήταν μονόδρομος για την έξοδο από τα μνημόνια και την παραμονή στη Ε.Ε.

Τι τελικά παραδώσαμε εμείς; Μία Ελλάδα πολύ καλύτερη απ’ ότι την βρήκαμε. Βγήκαμε από τα μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή, χωρίς άδεια ταμεία αλλά με ένα ισχυρό απόθεμα 34 δις ευρώ, από τα οποία τα 17 δις μπορούσαν άμεσα να καλύπτουν δημοσιονομικές ανάγκες και μια χώρα-παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανασυγκρότησης θα συνδιαμορφωθεί ένας μαζικός αριστερός και προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ, με νέο πρόγραμμα και με παρουσία τεκμηριωμένη και μαχητική μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανατρέψει, όχι μόνο όλες τις αρνητικές επιπτώσεις των μνημονίων, αλλά και της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.