Στον αρμόδιο Υπουργό βρέθηκε χθες ο Νομάρχης Εύβοιας και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς και ο Διευθυντής Παραγωγής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της νέας μονάδας φυσικού αερίου στον ΑΗΣ και η καθυστέρηση κατασκευής της.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, κ.Μανιάτης κάλεσε στο γραφείο του τον Νομάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά, τον Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ, κ.Κοπανάκη και στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Αιτία της συνάντησης ήταν η εκ νέου καθυστέρηση στην κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου, λόγω ότι προέκυψαν προβλήματα αρχαιολογικής φύσεως. Να σημειωθεί, ότι οι καθυστερήσεις αυτές στο έργο στοιχίζουν όσο ένα «Σχηματάρι – Χαλκίδα»!!!, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών παραγόντων Αλιβερίου. Ο υφυπουργός, κ.Μανιάτης απο την πλευρά του πίεσε να βρεθεί λύση άμεσα, για να ολοκληρωθεί ένα έργο τόσο σημαντικό.  

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού ΔΕΗ ΑΗΣ Αλιβερίου, που έγινε την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Νομού, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη με θέμα:

«Αιτία και λόγοι καθυστέρησης της κατασκευής της Νέας Μονάδας Φυσικού Αερίου στον ΑΗΣ Αλιβερίου»

Η Νέα Μονάδα είναι μια οικονομική επένδυση που θα δώσει προοπτική σε όλη την περιοχή, το ναυάγιο της οποίας, θα σημάνει το οριστικό τέλος της ελπίδας για ανάκαμψη της περιοχής.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην Καντίνα του ΑΗΣ Αλιβερίου.