Σε απόγνωση το λιανεμπόριο. Τριήμερο κινητοποιήσεων διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με κορύφωση το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται διαδικτυακή διαμαρτυρία.

Σε τριήμερο κινητοποιήσεων (21, 22 και 23 Φεβρουαρίου), που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, προχωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «’οι 13 ομοσπονδίες της, οι 272 εμπορικοί σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως οι 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και οι 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, θεωρούν την επιβίωση της Μμε ελληνικής εμπορικής επιχείρησης πολύ σοβαρή υπόθεση για να την περιορίσουν σε συνδικαλιστικά, κομματικά και προσωπικά όρια»’.

Ενόψει του τριημέρου των κινητοποιήσεων η διαπαραταξιακή επιτροπή της ΕΣΕΕ αποφάσισε και προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:

– Τη δημοσιοποίηση μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πανελλαδικής εμβέλειας όλες τις ενέργειες και εκδηλώσεις της Συνομοσπονδίας και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

– Την οργάνωση «διαδικτυακής διαμαρτυρίας», στην οποία θα συμμετάσχουν οι έμποροι απ’ όλη την επικράτεια.

– Την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου στις 21/2/2011 ενόψει των κινητοποιήσεων, με την παρουσίαση της έρευνας του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) «Πόσο στοιχίζει το κάθε λουκέτο ενός εμπορικού καταστήματος».

– Την υποβολή υπομνήματος με τα αιτήματα και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και τα πολιτικά κόμματα.

– Την εκτύπωση αφίσας με θέμα «κλείνουμε μόνο σήμερα για να μην μας κλείσουν για πάντα», η οποία θα αποσταλεί εγκαίρως στους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες για να αναρτηθεί στις προθήκες των καταστημάτων.

– Την επίδοση συγκεντρωτικού υπομνήματος για τα λουκέτα, το φορολογικό, την έλλειψη ρευστότητας, την απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου και των υπερκαταστημάτων από τα προεδρεία των τοπικών εμπορικών συλλόγων σε δημάρχους, περιφερειάρχες και τοπικούς βουλευτές.

πηγή: www.in.gr