Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Εύβοιας σχετικά με τα προβλήματα της Σκύρου, στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Με οργή και θλίψη πληροφορηθήκαμε από τη Γραμματέα της Οργάνωσης ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Σκύρου, Ελισάβετ Ψαριώτη, τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί:

α. Το λιμάνι έχει μετατραπεί σε πάρκινκ , με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις τους, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου της Σκύρου όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά δε συνεργάζεται καθόλου και λειτουργεί ως «ενός άνδρα αρχή» χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη του τις ανάγκες των αλιέων βιοπαλαιστών.

Η αλιεία είναι μια από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της Σκύρου και ενώ θα πρέπει να στηρίζεται, αντιθέτως απαξιώνεται και υποτιμάται.


β. Έχουμε πολλές φορές πει ότι το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) στο νομό μας Νοσεί.

Η Σκύρος δυστυχώς δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές , τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Σχετικές ερευνες έχουμε κοινοποιήσει στα αρμόδια υπουργεία και της πρώην και της νυν κυβέρνησης και δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε μέχρι να δοθεί λύση.

Κυρίως στη Σκύρο και γενικά στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας, οι ελλείψεις μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.

γ. Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σκύρου που με υπευθυνότητα συγκεντρώνουν μεταξύ τους τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθεί ο αθλίατρος στους αγώνες.

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, αυτή την υπευθυνότητα δεν μπορούν να την δείξουν και οι αρμόδιοι φορείς;