Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real.

Η δημοσκοπική πρωτιά που καταγράφει η ΝΔ σε συνδυασμό με το μπόνους των 50 εδρών που θα ισχύσει και στις επόμενες εκλογές μπορούν να φέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και το απόλυτο των εδρών σε κάποιους νομούς. Κάτι που σημαίνει πως το ενδιαφέρον διάφορων στελεχών γίνεται έντονο, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως αν είναι στα ψηφοδέλτια, αυξάνονται γεωμετρικά και οι πιθανότητες εκλογής.
Βέβαια μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ξεκαθαρίσει πως οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι θα είναι οι σημερινοί βουλευτές, στο παρασκήνιο όμως οι συγκρούσεις είναι έντονες. Σε αρκετές περιπτώσεις τα «γαλάζια» μαχαίρια» έχουν βγει από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να βρίσκονται στις βουλευτικές λίστες και να πιέζουν σε κάθε κατεύθυνση.
Ειδικά σε περιφέρειες όπως οι τετραεδρικές, οι πενταεδρικές ακόμα και οι εξαεδρικές στις οποίες υπάγεται και ο νομός της Εύβοιας, αν η ΝΔ κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών θα κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών και ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος για μία θέση στο γαλάζιο ήλιο καθώς η διέλευση για το Κοινοβούλιο γίνεται «εκ τους ασφαλούς».
Όσον αφορά τις εξαεδρικές περιφέρειες στις οποίες ανήκει ο νομός Ευβοίας υποψήφιοι εκτός από το Σίμο Κεδίκογλου θα είναι και ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ «παίζουν» οι υποψηφιότητες του Νίκου Λυσιγάκη, του μέλους της Π.Ε. Τζοβάννας Γκόγκου, του Βασίλη Δεμερτζή και της δημοτικής συμβούλου Έλενας Βάκα.  Από το Μητρώο Στελεχών μπορεί να κατέβει ο γιος του πρώην δημάρχου Καρύστου Γιάννης Μανώλης.