Μετά τον βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, από την παράταξη του Θανάση Χειμάρα, Περικλής Καραΐσκος, απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη κο Θανάση Μπουραντά, για τις αναλυτικές δαπάνες του 6ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, ήρθε με σχετικό δελτίο τύπου και έχει ως εξής:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Παρά την στενότητα σε οικονομικούς πόρους, το Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία. Το κοινό που παρακολούθησε τις προβολές και τις εκδηλώσεις τις έξι (6) ημέρες ήταν εντυπωσιακά πολυάριθμό και στις δύο (2) αίθουσες, στο θέατρο Παπαδημητρίου και στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Πραγματοποιήθηκαν τιμητικές εκδηλώσεις για σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου και ειδικότερα:
-Για το μεγάλο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Πέρα από τη μεγάλη του προσφορά στον κινηματογράφο σε διεθνές επίπεδο, για εμάς ήταν ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
-Για την σκηνοθέτη Λουκία Ρικάκη.
-Για τον συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά.
-Για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Β΄ Προγράμματος της ΕΡΑ.
-Για τα 57 χρόνια προσφοράς του σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Νίκου Καβουκίδη ο οποίος είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Φεστιβάλ, από την πρώτη ημέρα.
-Πραγματοποιήθηκαν επίσης αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, που παρουσίασαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ είχαν περιληφθεί και προβλήθηκαν 60 ταινίες που αποτελούν ολόκληρη την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το 2012 και μαζί με τα αφιερώματα οι ταινίες που προβλήθηκαν είναι 84.

Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετείχαν (35) συνολικά ταινίες, (15) μεγάλου μήκους και (20) μικρού μήκους, ενώ περί τις (30) ταινίες προβλήθηκαν για πρώτη φορά (πρεμιέρες) στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Τις έξι (6) ημέρες του Φεστιβάλ, η πόλη της Χαλκίδας αποτέλεσε το κέντρο του Πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για Σκηνοθέτες, Κινηματογραφιστές, τεχνικούς του κινηματογράφου, αλλά και για ηθοποιούς, συγγραφείς κ.λ.π.

Η Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ1) είχε καθημερινή ανταπόκριση για το Φεστιβάλ της Χαλκίδας και μάλιστα δύο φορές την ημέρα, κάνοντας γνωστό το γεγονός σε όλη την Ελλάδα.

Η εκτίμηση που επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους του κινηματογράφου, είναι ότι το Φεστιβάλ της Χαλκίδας έχει αποκτήσει υψηλό κύρος γι΄αυτό και κάθε χρόνο έρχονται στο Φεστιβάλ δεκάδες σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας έχει καθιερωθεί πλέον ως ετήσιος πολιτιστικός θεσμός και προσφέρει στην πρωτεύουσα, αλλά και στο Νομό αυτό που έλλειπε, ένα πολιτιστικό θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας.

Είναι επομένως ανάγκη, αυτό το πολιτιστικό γεγονός να αγκαλιαστεί από όλους και κυρίως από τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Νομό στο Κοινοβούλιο και αλλού.

Η έκδοση ανακοινώσεων την παραμονή της έναρξης του Φεστιβάλ, για να προκαλέσουν αμφιβολίες για ην οικονομική διαχείριση του Φεστιβάλ, έχουν πραγματικό στόχο την ακύρωση αυτού του πολιτιστικού θεσμού και γι΄αυτό η ενέργεια είναι καταδικαστέα.

Οι αρνητικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών δεν περιορίζονται μόνο στο Φεστιβάλ, αλλά επεκτείνονται και στη προσπάθεια που γίνεται να συνεργαστούν όλοι οι φορείς του τόπου για την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, που για δεκαετίες απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες.

ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Επειδή έγινε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σε σχέση με την διαχείριση των οικονομικών και επειδή οι πολίτες αγωνιούν πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου και φυσικά και για τα δικά τους προβλήματα, ενημερώνουμε για τα εξής:

Η προσπάθεια μείωσης των δαπανών, είναι μία αυτονόητη για εμάς προσπάθεια χωρίς τέλος.

Είμαστε από τις ελάχιστες πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που κατασκευάσαμε χώρο στέγασης των υπηρεσιών και αμφιθέατρο χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά. Συγκεντρώσαμε εκεί όλες τις υπηρεσίες που ήταν διασκορπισμένες μέσα στην πόλη.

Σήμερα εξοφλούμε το δάνειο, δαπανώντας κάθε χρόνο λιγότερα χρήματα από αυτά που πληρώναμε σε ενοίκια μέχρι το 2009.
Η ετήσια δόση εξόφλησης του δανείου είναι 775.000 € και τα ενοίκια που πληρώναμε ήταν 920.000 € περίπου.

Με την απελευθέρωση του χώρου από την Πολεοδομία και την Πρόνοια που ανήκουν πλέον στο Δήμο Χαλκιδέων, ξενοικιάσαμε τα δύο ενοικιασμένα κτίρια και στεγάσαμε όλες τις υπηρεσίες στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με οικονομία, μαζί με το ρεύμα κ.λ.π., πάνω από 300.000 € το χρόνο.

Από τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο και σε ετήσια βάση, τα ενοίκια που θα πληρώνουμε είναι 6.000 € για την στέγαση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 4.000 € για τις υπηρεσίες μας στις άλλες περιοχές της Εύβοιας, όπως Ιστιαία, Αλιβέρι κ.α.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Εύβοια είναι από τους λίγους Νομούς της χώρας, που αξιοποίησαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα κοινοτικά προγράμματα, για την κατασκευή Σχολείων, ώστε τα ενοίκια που πληρώνονται σήμερα για την ενοικίαση Σχολικών κτιρίων είναι ελάχιστα, σε σχέση με το παρελθόν.
Είναι αλήθεια ότι υστερούμε στην ενημέρωση των πολιτών, κάτι που αποτελεί υποχρέωσή μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 2012  
 
Δαπάνες Βραβείων (Χρηματικά βραβεία, Διπλώματα-Αγαλματίδια) 15.500
Δαπάνες Φιλοξενίας (Διαγωνιζόμενων-Επιτροπών-Επισήμων) 10.500
Δαπάνες Εστίασης (Διαγωνιζόμενων-Επιτροπών-Επισήμων-κετερινγκ) 5.000
Δαπάνες εξοπλισμού, διαμόρφωση χώρων θεάτρων, εγκαταστάσεων και προβολών ταινιών 4.000
Αμοιβή καλλιτεχνικού διευθυντή- ετήσιες δαπάνες γραφείων Φεστιβάλ Αθήνα 10.000
Δαπάνες προβολής και δημοσιοποίησης εκδηλώσεων 6.500
Δαπάνες παραγωγής, επιμέλειας,δημιουργικό και εκτύπωσης, εφημερίδας-προγράμματα-καταλόγων-αφίσας-card postal κ.τ.λ. 10.000
Δαπάνες μηχανημάτων ήχου-εικόνας (ελέγχου, μεταγραφών, προβολών) 6.500
Δαπάνες μετακινήσεων και μεταφορών 1.000
Γραφική ύλη, αναλώσιμα, φωτοαντίγραφα 1.000
Σύνολο 70.000

Η ανάρτηση του Συμεών Κεδίκογλου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, λίγες μέρες πριν.

Διαβάστε ακόμη: 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, που πήγαν τα λεφτά;

Συμ.Κεδίκογλου: Ας μιλήσουμε για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το οικονομικό του κόστος