Ο Ευβοιώτης και εκλεγμένος από το Μητρώο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, σχολιάζει την πολιτική της Κυβέρνησης για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιβεβαίωσε αυτό που ήταν εμφανές από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία: η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης δεν ήταν μια επιλογή που επιβλήθηκε από τους δανειστές της χώρας, αλλά μια εκούσια τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή εδράζεται στον πυρήνα της μαρξιστικής προσέγγισης, η οποία δεν είναι άλλη από την ταξική πάλη που στηρίζεται στο ταξικό μίσος. Τιμωρούν, δηλαδή, όσους δεν θεωρούν δικούς τους προκειμένου να προπαγανδίσουν ότι δήθεν στηρίζουν τα ασθενέστερα στρώματα με απώτερο στόχο να διατηρήσουν την εξουσία τους.
Πέρα από ανήθικη, βέβαια, η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή είναι οικονομικά επιβλαβής και κοινωνικά ανάλγητη. Οικονομικά επιβλαβής, γιατί οι περισσότεροι φόροι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγούν εντέλει σε μείωση αντί για αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ την ίδια στιγμή πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στο λουκέτο. Κοινωνικά ανάλγητη, γιατί η αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ), σε συνδυασμό με την μείωση των δημοσίων εσόδων, βλάπτει πρωτίστως εκείνους τους οποίους υποτίθεται ότι θέλει να προστατεύσει: τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. 
Ποιοι όμως βρίσκονται πίσω από την μεσαία τάξη που -όπως μας είπαν οι κ.κ. Χουλιαράκης και Τσακαλώτος- επέλεξαν να υπερφορολογήσουν; Σε αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρεί μεσαία τάξη συμπεριλαμβάνονται οι κτηνοτρόφοι από τον Καβοντόρο, οι λατόμοι από την Κάρυστο, οι εργαζόμενοι από το Αλιβέρι, οι ναυτικοί από την Σκύρο, οι εμποροβιοτέχνες από την Κύμη, οι μαγαζάτορες από την Ερέτρια, οι δικηγόροι από την Χαλκίδα, οι αγρότες από τα Ψαχνά, οι αυτοαπασχολούμενοι από το Μαντούδι, οι συνταξιούχοι από τη Λίμνη, οι ξενοδόχοι από την Αιδηψό, οι παραγωγοί σύκων από την Ιστιαία κ.ο.κ.. Η τιμωρητική λίστα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπεριλαμβάνει, επί της ουσίας, το σύνολο σχεδόν όσων έχουν ακόμη εργασία. Οι φτωχοί ευνοούνται από αυτήν την τιμωρία; 
Η απάντηση είναι όχι. Σε κανέναν άνεργο ή ανήμπορο για εργασία δεν αυξήθηκε το προνομιακό επίδομα. Κανένας άνεργος δεν θα βρει δουλειά όταν κλείνουν θέσεις εργασίας αντί να ανοίγουν. Κανένας συμπολίτης μας δεν θα αισθανθεί καλύτερα με την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στην υγεία, στην παιδεία και την ασφάλεια. Αυτό, βέβαια, που επιχειρεί η προπαγανδιστική μηχανή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να κάνει τους πεινασμένους να ξεχάσουν την πείνα τους, υποδεικνύοντας τους ότι οι πεινασμένοι πολλαπλασιάζονται με γοργό ρυθμό. Πρόκειται για την στρατηγική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Και όταν το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων και των Ελληνίδων θα έχει ξεμείνει από κατσίκες, τότε θα προστρέξουμε όλοι γονυπετείς στο κράτος-πατερούλη για ένα πιάτο φαί.
Η ταξική λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα. Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτή που θα αναπτερώσει το ηθικό μας και θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας. Η δημιουργία χιλιάδων βιώσιμων θέσεων εργασίας είναι η λύση που θα επιτρέψει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν. Για να επιτύχουμε τον στόχο της δίκαιης ανάπτυξης δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, αλλά να προβούμε σε μερικές αυτονόητες αλλαγές, όπως: 
  • Μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σταθερό φορολογικό πλαίσιο και κίνητρα για επενδύσεις. 
  • Μείωση του ενεργειακού κόστους. 
  • Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης. 
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης. 
  • Θεσμική θωράκιση (σύγχρονοι χωροταξικοί και πολεοδομικοί κανόνες), ώστε να μειωθεί η ανασφάλεια δικαίου.  
Ο Γιάννης Μανώλης είναι Δρ Πολιτικών Επιστημών, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και μέλος του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ .
Ακολουθείστε μας στο Google News