Ο Τάσος Πρατσόλης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Αρτάκη όπου και διαμένει μόνιμα, από πρόσφυγες Μικρασιάτες γονείς και είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Είναι παντρεμένος με την συνταξιούχο εκπαιδευτικό Ντίνα Παλαιογιάννη και έχει μία κόρη την Ελπίδα, κάτοχο πτυχίου και μεταπτυχιακού στις Οικονομικές Επιστήμες.

Τελείωσε το 1ο εξατάξιο Γυμνάσιο Χαλκίδας και είναι  πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα από τις γραμμές του αντιδικτατορικού και μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε μέλος των Διοικήσεων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φοιτητικών Συλλόγων.

Παράλληλα ήταν μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Νέων Νέας Αρτάκης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των πρώτων ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ  το 1977. Από το 1981 έως το 1985 υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης πτυχιούχων Υπομηχανικών και Τεχνολόγων Μηχανικών .

Το 1983 εκλέχτηκε για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος Νέας Αρτάκης, ενώ την τετραετία 1987-1990 διετέλεσε αντιπρόεδρος Κοινότητας Νέας Αρτάκης.

Το 1991 εκλέχτηκε πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου πλέον Νέας Αρτάκης και το 2007 Δήμαρχος που έμελλε να είναι και ο τελευταίος Δήμαρχος πριν την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας. Στις Βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 εκλέχτηκε Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας όταν αποδέχτηκε την τιμητική αυτή πρόταση του κόμματος που υπηρετεί από την ίδρυσή του, να είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Στον επαγγελματικό μου χώρο εργάστηκε επί 39 έτη. Στο Lindner ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και από το 1980 στην ΒΙΔΟΜΕΤ ΑΒΕΕ αρχικά ως Διευθυντής παραγωγής και το 1988 έως και το 2015 που συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής Εργοστασίου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξυγίανση της και στην αναπτυξιακή της πορεία.

Ακολουθείστε μας στο Google News