Το Τελευταίο Θρανίο Εύβοιας, για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ναι, το εμπεδώσαμε είμαστε σε πόλεμο. Αλλά με τι όπλα;
Μια νέα γυναίκα 41 χρονών πέθανε αβοήθητη στο σπίτι της, έχουσα και άσθμα, έχοντας λάβει από τον ΕΟΔΥ την οδηγία να παραμείνει εκεί με συμπτώματα κορονοϊού. Το τεστ που της έγινε, αφού πέθανε, βγήκε θετικό.

Άραγε πρόλαβε πριν πεθάνει εξαιτίας ενός ανύπαρκτου Εθνικού Συστήματος Υγείας, να εγγράψει τα παιδιά της στο “πεσμένο” Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση;
Κοινώς, κοροϊδευόμαστε.

Το σύστημα υγείας δεν έχει ακόμα καταρρεύσει, γιατί αλίμονο αν είχε με 150 περίπου νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως μέχρι τώρα λέγεται.
Γιατί λοιπόν πέθανε αυτή γυναίκα, και η άλλη και ο άλλος αβοήθητοι στα σπίτια τους;

Και πόσοι και πόσες άλλες θα ακολουθήσουν;

Μαθαίνουμε ότι από τις τσέπες μας θα πληρώσουμε την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει διπλάσια αποζημίωση στον ιδιωτικό τομέα για κάθε κλίνη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ταυτόχρονα εθιζόμαστε στον αυστηρό εγκλεισμό και στα μέτρα ελέγχου της παραμικρής μας κίνησης, συνηθίζουμε στην ιδέα ότι οι ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα σε καιρό «πολέμου» βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
Μια μαύρη επέτειος η 25η Μαρτίου 2020. Γιατί πολύ απλά παραμένουμε υπόδουλοι/ες μιας ανελέητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σαρώνει την υγεία μας, τη ζωή μας, το γέλιο των παιδιών μας.

Εξ αποστάσεως… χρόνια πολλά και καλά!