Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 το απόγευμα, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο τελευταίος για φέτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το τελευταίο Εσπερινό Κήρυγμα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμπαρόντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον εκλεκτό Ομιλητή άγιο Παροναξίας κ. Καλλίνικο, τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Ηλία Αγιαννίτη και π. Χαράλαμπο Ταραμίγκο, οι οποίοι φρόντισαν για την καλή διοργάνωση, όλους τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους εκλεκτούς Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδωνα Σιμιτζή και κ. Δήμο Τσίμπο, με τα μέλη των Βυζαντινών Χορών τους για την άρτια και κατανυκτική απόδοση των Ύμνων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους στον Ιερό Ναό, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφερείας Ευβοίας, Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με τον τίτλο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης η Χορωδία της Σχολής «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», στην οποία συμμετέχουν μαθητές από την Χαλκίδα και το παράρτημα του Προκοπίου, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή απέδωσε επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως και παραδοσιακούς θρήνους, υπό την συνοδεία των παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Σχολής «Εν Χορδαίς» της Λαμίας, υπό την διεύθυνση των κ. Δημητρίου Λάζου και Ανδρέα Ιωακείμ.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μπενή και όλα τα μέλη της Χορωδίας και της παραδοσιακής Ορχήστρας και ευχήθηκε αναλόγως σε όλους τους παρευρεθέντες.