Σε εξέλιξη είναι η σημερινή επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στο Υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Τέλος τα μηνύματα μετακίνησεις στο 13033 και στο 13032

Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 σταματά η αποστολή των sms για τις μετακινήσεις, το ωράριο λειτουργίας της εστίασης θα είναι μέχρι τις 00:30 και απελευθερωθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο στην ηπειρωτική χώρα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση.

Στα νησιά θα γίνεται με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test ή self test, ενώ θα μπορούν να ταξιδεύουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αν έχουν νοσήσει.

Click away και click inside

Απελευθερώνεται και το εμπόριο αλλά ενδεχομένως να παραταθεί η ισχύς του click inside για ορισμένες δραστηριότητες. Επίσης, προς το παρόν παραμένει σε ισχύ το όριο ατόμων ανά τ.μ. στα καταστήματα.

Ωράριο κυκλοφορίας 

Το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας διευρύνθηκε έως τις 00.30 το βράδυ.

Στα τέλη της εβδομάδας, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τον τουρισμό. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Ακολουθείστε μας στο Google News