Ρεπορτάζ αφιερώνει και η Καθημερινή, μετά τον ΣΚΑΪ, για τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή του Δήμου Μεσσαπίων και όχι μόνο. Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Έως και 15 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων.
Σοκαριστικά δεδομένα έφερε στο φως επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε τον υψηλότατο βαθμό ρύπανσης που υπάρχει στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και το έδαφος του δήμου Μεσσαπίων, στην Κεντρική Εύβοια.
Έρευνα καθηγητών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φανερώνει ότι οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και αρκετών επικίνδυνων βαρέων μετάλλων όπως νικελίου κυμαίνονται έως και 15 φορές πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα.
Φορείς της περιοχής είχαν την Παρασκευή συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος με στελέχη επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της ρύπανσης.
Η νομαρχία της Εύβοιας προσανατολίζεται στον εντοπισμό πηγών καθαρού νερού για να καλύψεις της ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
«Πράσινο» παρατηρητήριο στον Ασωπό αναμένεται να δημιουργήσουν κάτοικοι και φορείς από την περιοχή των Οινοφύτων, με την συμπαράσταση Ελλήνων επιστημόνων.
Το παρατηρητήριο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα επίπεδα ρύπανσης και θα τα γνωστοποιεί σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς.
Παράλληλα, θα επεξεργαστεί όλα τα μοντέλα για την απορρύπανση της περιοχής και θα συνεργαστεί με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για αποτελεσματικότερο έλεγχο όλων των βιομηχανιών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019