Τεράστιες οι καταστροφές στο Δήμο Κηρέως απο τις έντονες βροχοπτώσεις. Ο Δήμαρχος Κηρέως ζητάει άμεσα βοήθεια για την αποκατάστασή τους και αντιπλημμυρικά μέτρα:

Από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί ο Δήμος Κηρέως επλήγη από ισχυρότατες βροχοπτώσεις με καταστροφικές συνέπειες.

Είναι η δεύτερη φορά που πλημμυρίζουμε, αφού και στις βροχοπτώσεις της 11-12 Σεπτεμβρίου 2009, ο Δήμος μας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τότε όμως, με ευθύνη του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ο Δήμος Κηρέως εξαιρέθηκε όλων των χρηματοδοτήσεων που δόθηκαν στις πλημμυροπαθήσες περιοχές της Εύβοιας.

Δόθηκαν 2,1 εκατ. € από το ΥΠ.Ε.Σ. και 1,6 εκατ. € από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για ενίσχυση των πληγέντων Δήμων της Εύβοιας, αλλά ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Κηρέως, τον οποίο δεν συμπεριέλαβαν στους πλημμυροπαθείς Δήμους και δεν έτυχε της έκτακτης χρηματοδότησης.

Μάταια, τότε, ζητούσαμε να ενισχυθούμε και εμείς από την κρατική οικονομική βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουμε στις στοιχειώδης προληπτικές παρεμβάσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ένα μήνα μετά, δυστυχώς, επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας. Η νέα βροχόπτωση προκάλεσε νέες και μεγαλύτερες καταστροφές. Καταστροφές σε νοικοκυριά, σε βιοτεχνίες, σε επαγγελματίες, στην αγροτική παραγωγή. Καταστράφηκαν βασικές υποδομές στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, γέφυρες, αντιπλημμυρικά έργα, κοιμητήριο, γήπεδο δίκτυα ύδρευσης, κλπ.

Ζητάμε από τη νέα πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης:

Την κήρυξη του Δήμου Κηρέως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως πλημμυροπαθή.
Την άμεση αποστολή κλιμακίων μηχανικών και εμπειρογνωμόνων για την καταγραφή όλων των καταστροφές στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στις αγροτικές καλλιέργειες και την αποζημίωση όσων συμπολιτών μας έπαθαν ζημιές.
Την εκταμίευση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο Δήμο Κηρέως για την αντιμετώπιση των άμεσων καταστροφών στα έργα υποδομής.
Την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα βασικών αντιπλημμυρικών έργων (σαρζανέτ, ενίσχυση αναχωμάτων, καθαρισμός κοίτης, τεχνικά) του Δήμου Κηρέως στους ποταμούς Κηρέα, Νηλέα, στο χείμαρρο Προκοπίου, στα ρέματα Αγίας Τρίτης, Κυμασιώτη και Μετοχίου, που διαρρέουν τον τόπο μας. 
Στα πλαίσια αυτά περιμένουμε τις ενέργειες των Υπουργών και τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.