Στην εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κάρυστο προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξημερώματα Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 ο δήμος Καρύστου, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό σώμα, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου δεκαπέντε κάτοικοι από τις εστίες τους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και κατέβαλλαν προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με εναέρια μέσα. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου.

Επί ποδός βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός και όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε:

Η φωτιά που ξεκίνησε πριν λίγες ώρες στην περιοχή του Αετού, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, της Περιφερειας,του Λιμενικού σώματος και των Εθελοντών ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για να περιοριστεί η φωτιά άμεσα ,παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν.
Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή ελέγχοντας όλα τα σημεία που πέρασε η φωτιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε:

Η φωτιά στον Μπούρο Καρύστου φάνηκε και ήταν επικίνδυνη, αλλά η σωστή δουλειά όλων των φορέων και η ύφεση του ανέμου, μας επιτρέπουν να μην ανησυχούμε. Συνεχίζουμε!