Η θεατρική παράσταση ΦΑΥΣΤΑ του Μπόστ θα ανέβει στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα.

Στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 δόθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα την Θεατρική παράσταση «Φαύστα» του Μποστ η οποία θα παρουσιαστεί στις 7,8,9 Μαϊου 2010 από την ΔΗ.Κ.Ε.Χ. και το «ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ» .
Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης και από την ΔΗ.Κ.Ε.Χ. η κ. Μαρία Κωτσή μέλος του ΔΣ και ο Διευθυντής κ. Φώτης Γκούνης. Τη συνέντευξη άνοιξε η κ. Κωτσή η οποία τόνισε την συνεργασία και την στήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. σε κάθε προσπάθεια που προέρχεται από τους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς καθώς και σε κάθε πολίτη για παρουσία θεατρικών – λογοτεχνικών και ποιητικών βραδιών. Η κ. Κωτσή αναφερόμενη στην συγκεκριμένη παράσταση ανακοίνωσε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι αποτελεί προϊόν της τοπικής κοινωνίας , καθώς όλοι οι συντελεστές της , τόσο του οργανωτικού πεδίου όσο και του καλλιτεχνικού , ανήκουν στην τοπική κοινωνία.
Παίρνοντας το λόγο ο διευθυντής κ. Γκούνης αναφέρθηκε στην επιτυχία της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. να φέρει στο Θέατρο Παπαδημητρίου Θεατρικές παραστάσεις τόσο τοπικές (Γέρμα- Φαύστα) όσο και επιτυχημένες Αθηναϊκές και να δημιουργήσει ένα σταθερό θεατρόφιλο κοινό. Μάλιστα τόνισε ότι τις τοπικές παραστάσεις Γέρμα και Φαύστα πρόκειται να προωθήσει η ΔΗ.Κ.Ε.Χ. σε άλλους δήμους της Ελλάδος για καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια η σκηνοθέτης του έργου κ. Ράνια Νταλαχάνη Βαλέρη ,ευχαριστώντας πρωτίστως την ΔΗ.Κ.Ε.Χ. και τον Δήμο Χαλκιδέων για την στήριξη τους στις προσπάθειες του «ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ», προχώρησε στην παρουσίαση της Θεατρικής παράστασης Φαύστα.
Πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία και ένα από τα γνωστότερα θεατρικά του λαοφιλούς δημιουργού, ο οποίος ξεχώριζε για το έξυπνο και ευρηματικό ύφος της γλώσσας του.
Όπως είχε γράψει κάποτε κι ο ίδιος για τη «Φαύστα»: «Το έργο γράφτηκε σε στιγμή κεφιού και δεν θυμάμαι να με κούρασε, ούτε το θέμα της να με απασχολούσε χρόνια….»
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω απ’ την Φαύστα και το σύζυγο της τον Γιάννη. Όλα ξεκινούν όταν ο Γιάννης πηγαίνοντας για ψάρεμα με την 4χρονη κόρη τους , χάνει το παιδί στη θάλασσα, ενώ οι φήμες για την ύπαρξη ενός θαλάσσιου τέρατος οργιάζουν. Μετά από μερικά χρόνια και ενώ φέρνει σπίτι ένα τεράστιο ψάρι που έπιασε, ως εκ θαύματος ξαναβρίσκουν την κόρη τους που βγαίνει σώα και αβλαβής από την κοιλιά του ψαριού. Η μοίρα όμως θα τους την στερήσει για άλλη μια φορά , καθώς το κορίτσι δεν προλαβαίνει να πλυθεί και η θαλασσινή της μυρωδιά την κάνει λεία για τις πεινασμένες γάτες της γειτονιάς….
Οι εύθυμοι, κεφάτοι, θυμόσοφοι και «τρελούτσικοι» ήρωες του Μποστ κλείνουν πονηρά το μάτι στο θεατή και του υπόσχονται άφθονο γέλιο. Μιλούν τη γλώσσα που επινόησε ο δημιουργός τους, ένα μείγμα πομπώδους καθαρεύουσας, ξένων και λαϊκών εκφράσεων, το οποίο ο Μποστ αρχικά μεταχειρίστηκε για να σατιρίσει τον μικροαστό Έλληνα των μεταπολεμικών δεκαετιών. Παραμένει όμως διαχρονικό, καθώς στηλιτεύει τον καθωσπρεπισμό, την ημιμάθεια , το νεοπλουτισμό , την ξενομανία, αλλά και την πολιτική.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι
Παίζουν:
Φάυστα: Μαρία Μπαλτά
Γιάννης: Βασίλης Βαλέρης
Μαριάνθη: Ευαγγελία Πανταζή
 Ριτσάκι: Αχιλλέας Γρύλλος
Ελένη: Νατάσσα Μπουκλαρή
Κος Ιατρού: Πάυλος Σαμαράς
Κα Ιατρού: Ντίνα Μουστάκα
Γυιός τους : Πέτρος Γρύλλος
Κομπέρ: Νικόλας Μαρκόπουλος
Εφημεριδοπώλης: Γιώργος Δεμερτζής
Α’ Παρουσιάστρια: Γιώτα Σκιάνη
Β’ Παρουσιάστρια: Νάνσυ Λιοπύρη

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Και οι ηθοποιοί

Ρούλα Λαγού : Αθανασία Αργυρίου
Γάτες Τζίνα Βαχαβιόλου: Γιώτα Σκιάνη
Ελίζα Κουράκη : Νάνσυ Λιοπύρη
Ειρήνη Καραντώνια

Χορεύουν οι καθηγητές χορού
Παύλος Σαμαράς & Εύα Τσοράπα

Σκηνοθεσία: Ράνια Νταλαχάνη/Βασίλης Βαλέρης
Χορογραφίες: Παύλος Σαμαράς
Σκηνικά : Βασίλης Βαλέρης /Βαγγέλης Πανταζής
Κοστούμια: Ράνια Νταλαχάνη
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Βασιλείου
Φωτισμοί : Σέρχιο Μαρτίνεθ/ Ελεωνόρα Πετροπουλάκη
Φωτογραφία : Δέσποινα Πιλάτη/Ιωάννου
Υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων: Αναστασία Κόκκου
Αγγελική Μαλαμούδη
Λιάνα Μυλωνά
Οργάνωση παραγωγής : Φυλλιώ Καραβά
Κατασκευή σκηνικών: Πέτρος Γρύλλος/Γιώργος Δεμερτζής
Νικόλας Μαρκόπουλος/Κώστας Ρήγας
Μακιγιάζ: Αθανασία Αργυρίου
Κομμώσεις : Άννα Τσώκου
Φωτό Αφίσσας: Δέσποινα Πιλάτη – Ιωάννου
Υπεύθυνη Φροντιστηρίου: Νατάσσα Μπουκλαρή
Γραμματειακή υποστήριξη: Νάνσυ Γκιουλέ
Σημειωτέον ότι συμμετέχουν άτομα από το τμήμα ενηλίκων της Σχολής Θεατρικής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. στο οποίο διδάσκει η κ. Ράνια Νταλαχάνη Βαλέρη.
Στο τέλος μιλώντας ένας ένας οι ηθοποιοί παραδέχθηκαν την πολιτιστική συμβολή της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. στα δρώμενα της πόλης μας συμφωνώντας όλοι μαζί ότι βλέπουν επιτέλους μια λάμψη πολιτισμού στον ορίζοντα της Χαλκίδας.
Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται στη ΔΗ.Κ.Ε.Χ. , Αβάντων 50, τηλ: 22210 87111 και 22210 55451.