Τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Χαλκίδα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και αγανακτισμένοι πολίτες τον «τίμησαν» με αποδοκιμασίες, όπως και τον Υπουργό, κ.Γιαννίτση και τους πολιτικούς της Εύβοιας. Ο τυχερός ήταν ο μαθητής του 3ου Λυκείου, Παναγιώτης Κατσικαβάλης, που έπιασε το Σταυρό, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού.

Τη Χαλκίδα επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για την ημέρα των Θεοφανείων και τα μέτρα ασφαλείας της πόλης ήταν δρακόντεια απο άκρη σ’ άκρη.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες απο πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και των λοιπών πολιτικών προσώπων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο των Αγαλμάτων του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, μετά το τέλος της εκδήλωσης και της αποχώρησης του Κάρολου Παπούλια, είχαμε και μια προσαγωγή γυναίκας που παρέμεινε στο σημείο και φώναζε συνθήματα: Παπούλια παραιτήσου… Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Το Πολυτεχνείο δεν τελείωσε το ΄73!!!

Στη Χαλκίδα για τον Αγιασμό των Υδάτων βρέθηκε και ο Υπουργός, κ.Γιαννίτσης, ενώ απο βουλευτές Εύβοιας, το παρόν έδωσαν οι Κατερίνα Περλεπέ και ο Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ, και η Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑΟΣ. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης,αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι αντιπεριφερειάρχες, Θανάσης Μπουραντάς και Σταμάτης Καπελέρης.

Αρκετοί ήταν οι νέοι μεταξύ αυτών και μια κοπέλα, που αψήφησαν το κρύο και τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού και βούτηξαν για το Σταυρό.

Τυχερός ήταν ο Παναγιώτης Κατσικαβάλης, μαθητής του 3ου Λυκείου, που έπιασε το Σταυρό.