Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Στυρέων αναφέρει τα εξής σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε για τα λατομεία Ν.Καρυστίας.

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η υπόθεση των λατομείων. Μετά απο τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των βουλευτών της Εύβοιας, του Νομάρχη Εύβοιας, του Σωματείου Λατόμων και των Δημάρχων Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυρέων και μετά απο προτροπή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη δέχθηκε την ένταξη τροπολογίας για τα λατομεία στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε στη βουλή, την Τετάρτη 19/5/2010.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η τροπολογία για τα λατομεία εντάχθηκε ως 16ο Άρθρο στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα πράγμα που δείχνει την ισχυρή στήριξη όλων των κομμάτων στα δίκαια αιτήματα των λατόμων.

Προβλέπεται να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα 4 μηνών για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και η εξέταση των περιβαλλοντικών και τεχνικών μελετών απο την Περιφέρεια κατά προτεραιότητα, αναστολή των προστίμων μέχρι την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού, παύση των ποινικών διώξεων κλπ.

Αίσιο τέλος λοιπόν σε μια υπόθεση που ταλαιπώρησε σκληρά επί μήνες εκατοντάδες συμπολίτες μας, μετά απο τεράστια συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων της Εύβοιας, χωρίς διαχωρισμούς και διασπάσεις.