Μας λεν λοιπόν ότι χρειάζεται συντονισμένη δράση όλων , βουλευτών, αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων ! Τώρα το κατάλαβαν και ως τώρα γιατί δεν υπήρξε αυτή η συντονισμένη δράση Μας λεν ότι πρέπει να κατατεθεί μια σοβαρή πρόταση στην κυβέρνηση Τώρα ; Και ως τώρα τι έκαναν;

Ότι πρέπει αυτή η πρόταση να μελετηθεί από την κυβέρνηση! Τώρα;  Τώρα που όλα έχουν αποφασισθεί !  Τώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για να καθορίσει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι καταργήσεις Πανεπιστημίων.;

Και βέβαια ο καθ’ ένας από τους υπευθύνους  (γιατί όλοι είναι υπεύθυνοι για την κακή εξέλιξη του Π.Σ.Ε ) προσπαθεί να μας πει ( να πει στους ψηφοφόρους του)  ότι κάτι κάνει ή ότι κάτι έκανε στο παρελθόν ενώ οι άλλοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν .

Τώρα άλλος θα στείλει κάπου, κάποια επιστολή , άλλος θα κάνει κάποιο τηλεφώνημα, άλλος θα προσπαθήσει να συναντήσει τον υπουργό . Και θα πετύχουν με αυτά τι ;  Θα πετύχουν κάτι τώρα ; Δεν πέτυχαν τίποτα από το 2003 έως το 2009 και θα πετύχουν τώρα μέσα σε λίγες μέρες, με μνημόνιο και τρόικα ; Πόσο ανεύθυνοι ή πόσο υποκριτές πρέπει να είναι όταν τολμούν να ισχυρίζονται τέτοια πράγματα ; Και δυστυχώς υπάρχουν και κάποια «παπαγαλάκια» των περιφερειακών ΜΜΕ που αναλόγως . . . . διαπλοκής προβάλουν..

Βουλευτές των κυβερνόντων κομμάτων και της αριστεράς και αυτοδιοικητικοί, έως σήμερα συμπεριφέρονται απαράδεκτα και απέτυχαν παταγωδώς.

Ας μην γίνονται σήμερα και προκλητικοί.. Επιτέλους , τώρα , ας σοβαρευτούν ( που έως τώρα δεν ήταν σοβαροί ) ας συνεργαστούν ( που έως τώρα δεν συνεργάζονταν ) ας συντονισθούν ( που έως τώρα ό καθένας ζητούσε και έκανε ότι ήθελε) και επιτέλους παραμερίζοντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες ας κοιτάξουν το συμφέρον του τόπου και ας προτείνουν κάτι σοβαρό και υλοποιήσιμο για το μέλλων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην χώρα μας γενικώς και ιδικά στην Στερεά Ελλάδα.

 Το Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος  είναι η μόνη παράταξη που προτείνει σήμερα συγκεκριμένη λύση : Παράλληλα με τα δημόσια Α.Ε.Ι. το κράτος να επιτρέψει την ίδρυση παραρτημάτων μεγάλων ξένων Πανεπιστημίων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο των Ελληνικών νόμων. Θυμηθείτε ότι αυτό αργά ή γρήγορά θα γίνει Όσο και αν κάποιοι πολιτικά και ιδεολογικά προσκολλημένοι στο παρελθόν οι κάποιοι που υπερασπίζονται συντεχνιακά συμφέροντα αντιδρούν, θα γίνει . Απλά αυτοί οι κύριοι καθυστερούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ας σταματήσουν επιτέλους οι άναρθρες κραυγές και η στείρα άρνηση και ας καταθέσουν όλοι  συγκεκριμένες προτάσεις που θα βασίζονται στην σημερινή πραγματικότητα και θα αποβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για αυτό το  καλύτερο μέλλον. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

Θ.Τουσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
«Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»