Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Αλλαγή σελίδας ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 196 εκλογικό τμήμα (15ο Γυμνάσιο-Λύκειο) της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «συνταξιοδοτήσουν τους Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου», οι πολιτικές των οποίων οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα.

«Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δύο καλά παιδιά, καλών οικογενειών που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, οδηγώντας την στην πτώχευση, στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και του Αιγαίου στην Τουρκία. Καιρός λοιπόν οι πολίτες να τους συνταξιοδοτήσουν. Διαφορετικά, η ψήφος μας θα είναι μηδέν εις το πηλίκιον ή στο δίκοχο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ξεχασμένη κοινωνία αναφέρθηκε ο Αλ.Τσίπρας, ψηφίζοντας στους Αμπελόκηπους.

“Αυτή είναι η ώρα της ξεχασμένης κοινωνίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί στο 56ο Λύκειο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η αλλαγή κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή πολιτικής, τονίζοντας ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα μιλά η ξεχασμένη κοινωνία, οι άνεργοι, η γενιά των 700 ευρώ, ο κόσμος που ζητά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή πολιτικής είναι στο χέρι όλων των πολιτών.

O πρόεδρος του ΣΥΝ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους απογοητευμένους πολίτες από τα δύο μεγάλα κόμματα, καλώντας τους να κάνουν την υπέρβαση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Kαταλήγοντας τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε, ότι μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στην κρίση. Για αυτό σήμερα τους λέμε, ΣΥΡΙΖΑ όχι μονάχα στην καρδιά, αλλά και στην κάλπη.»

Ψήφος συνείδησης, η ψήφος στους Οικολόγους, είπε ο Νίκος Χρυσόγελος

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος επανέλαβε ότι η ψήφος στους Οικολόγους Πρασίνους είναι ψήφος συνείδησης.

«Πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Στην κοινωνία υπάρχει ένα κλίμα συμπάθειας για τους Οικολόγους Πρασίνους, αλλά για να γίνει η συμπάθεια μήνυμα πολιτικής αλλαγής πρέπει οι Οικολόγοι Πράσινοι να μπουν στη Βουλή, πρέπει το 3% των πολιτών να ψηφίσει Οικολόγους Πράσινους» είπε ο κ. Χρυσόγελος.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση και την κρίση στην κοινωνία, αλλά και τα οικολογικά προβλήματα, είπε «τώρα πρέπει να αλλάξουμε πορεία» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την συνείδησή τους, γιατί «η ψήφος στους Οικολόγους είναι ψήφος συνείδησης».