Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της 15χρονης ανήλικης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη την 19:20 περίπου ώρα της Κυριακής 22-07-2012, στη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής ή «Τσερδάκια» στο νησί της Πάρου,

 παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο,ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, έχουν μεταβεί στο νησί της Πάρου, εξειδικευμένα κλιμάκια Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και από Υπηρεσίες ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για την εξιχνίαση του περιστατικού.

Το προφίλ του μανιακού

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης μαθήτριας, έδειξαν πως υπάρχουν ίχνη από ανδρικό βιολογικό υλικό, ενώ κάποιες από τις εκχυμώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της, δεν οφείλονται στην πτώση και έτσι οι έρευνες της Αστυνομίας μπαίνουν τώρα σε νέα βάση καθώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μανιακού και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί και να συλληφθεί πριν υπάρξει δεύτερο θύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ του δράστη…

Το πιο πιθανό σενάριο λέει πως ενδεχομένως να πρόκειται για ηδονοβλεψία ή ψυχικά διαταραγμένου ατόμου που κρυβόταν στα βράχια για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα του πάθη.

Σημαντικό στοιχείο είναι η ηλικία και η εθνικότητα του. Το γεγονός ότι ξυλοκόπησε την μαθήτρια και την πέταξε στο γκρεμό δείχνει άτομο νεαρής ηλικίας.

Όμως οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, τουρίστας, εργαζόμενος ή ακόμη και κάτοικος της περιοχής. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά λένε, «κυνηγάμε έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτόν…».

Τι ψάχνει η Αστυνομία

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής καλούνται λύσούν το γρίφο. Ποιος, λοιπόν, είναι ο άνδρας που όρμησε στο 15χρονο κορίτσι; Το γνώριζε, παρακολουθούσε ή ήταν μια τυχαία συνάντηση; Και φυσικά γιατί τόση βία σε ένα κοριτσάκι μόλις 15 ετών; Τα νέα δεδομένα, επιβάλλουν οι έρευνες να κινηθούν άμεσα καθώς αυτό που συνέβη στις 7:30 περίπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, η Αστυνομία (εκτός από το φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του μανιακού) κινείται σε 4 κατευθύνσεις:

– Στην αναζήτηση οποιουδήποτε μάρτυρα που είδε ή άκουσε κάτι στο νησί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα… Όσο και αν φαίνεται παράξενο, κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το παραμικρό. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περίπου 65 άνθρωποι. Από αυτούς οι περίπου 10 έδωσαν συμπληρωματικές καταθέσεις και αναμένεται να επανεξεταστούν από τις αστυνομικούς.

– Στο φιλικό περιβάλλον της μικρής, μήπως η 15χρονη είχε μιλήσει ή είχε πει κάτι για έναν περίεργο άνδρα σε κάποιο φίλο ή γνωστό της. Ενδεχομένως ο δράστης να είχε συναντήσει τις προηγούμενες 2 ημέρες που η μαθήτρια ήταν στο νησί.

– Ψάχνουν στο σημείο της επίθεσης για να βρουν κάποιο στοιχείο, μια λεπτομέρεια που ίσως τους ανοίξει το δρόμο των ερευνών.

– Περιμένουν να δουν αν τελικά στα νύχια της μικρής βρεθεί βιολογικό υλικό από τον άνδρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάλεψε μαζί του. Στην αντίθετη περίπτωση σημαίνει ή ότι αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε ή ότι ήταν κάποιος γνωστός της.

Η τράπεζα DNA και η καθυστέρηση των εξετάσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη χώρα μας, δεν υπάρχει τράπεζα βιολογικού υλικού (DNA), μέσα στην οποία υπάρχουν δείγματα ατόμων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα και επομένως καθίσταται αδύνατη η άμεση ταυτοποίηση, όπως γίνεται με τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Άρα το γενετικό υλικό μπορεί να χρησιμεύσει μόνο εάν εντοπιστεί ο ύποπτος και χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση με τον δράστη…

Παράλληλα εύλογες απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν τόσες μέρες για να ξεκινήσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων dna.

Για μια τόσο σοβαρή υπόθεση η ιατροδικαστική υπηρεσία θα έπρεπε να είχε αντιδράσει πιο γρήγορα προκειμένου να επιταχυνθούν και οι έρευνες της Ασφάλεια.

Από την άλλη η Αστυνομία, οφείλει να πάρει σοβαρά την υπόθεση, να ενεργήσει ταχύτητα και να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια της, στις φωνές που λένε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και οι φήμες για την ύπαρξη ενός «δράκου» θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό.