Η οικογένεια του Γεώργιου Παπανικολάου με επιστολή της προς τον Υπουργό, κ.Ραγκούση ζητά να υιοθετηθεί η πρόταση για δύο ξεχωριστούς Δήμους στην περιοχή, ώστε η Κύμης να διατηρήσει την αυτονομία της.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη έκπληξη ως οικογένεια του Γεωργίου Παπανικολάου, πληροφορηθήκαμε ότι στο προτεινόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης των Δήμων της χώρας (Καλλικράτης), ο Δήμος Κύμης -σύμφωνα με την 2η πρόταση που έχει δοθεί προς διαβούλευση-, πρόκειται να ενταχθεί σε μία ενιαία οντότητα με την ονομασία «Γεώργιος Παπανικολάου», με έδρα το Αλιβέρι Ευβοίας.
Ο μεγάλος ιατρός και ευεργέτης της ανθρωπότητας Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύμη της Εύβοιας, όπου διασώζεται μέχρι σήμερα το πατρικό του σπίτι, το οποίο μάλιστα σύντομα πρόκειται να μετατραπεί σε «Μουσείο Γεωργίου Παπανικολάου».
Γενέτειρα λοιπόν του Γ. Παπανικολάου υπήρξε η Κύμη και ως εκ τούτου η ονομασία ενός τεράστιου Δήμου με άλλη έδρα, καμία σχέση δεν έχει με την καταγωγή του μεγάλου Έλληνα ερευνητή, αποτελεί δε κατά την γνώμη μας και προσβολή της μνήμης του.
Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρόταση σας αυτή, ώστε να γίνει δεκτή η 1η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, -που αποτελεί και αίτημα του Δήμου Κύμης-, και προβλέπει δύο ξεχωριστούς Δήμους στην περιοχή, ώστε έτσι η Κύμη να διατηρήσει την αυτονομία της.

Με τιμή 
Μαρία Παπανικολάου – Κόκκορη

Γιούλη Π. Κόκκορη-Τσαμουρά
Όλγα Ε. Σταματίου
Kathy Ε. Σταματίου –Χατζή
Κώστας Ν. Σταματίου
Νίνα Ν. Σταματίου-Κωτσάκη
Αμφιτρίτη Κ. Σαραφιανού
Γιάννης Γ. Πάγκαλος
Ελένη Παγκάλου – Σκαρή