Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Πλουμπίδης, Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Εύβοιας και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εστίασε κυρίως στην ανάπτυξη της Εύβοιας, στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς βέβαια και σε θέματα Ευρωπαϊκής πολιτικής. Η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και τα Μέλη του ΔΣ κατέθεσαν τα προβλήματα του Νομού και ζήτησαν από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές στήριξη και συνεργασία για την προώθηση τους. Έθεσαν δε, ως άμεσες προτεραιότητες:

Την αλλαγή της ονομασίας της Περιφέρειας σε Στερεάς Ελλάδας και Νήσων Εύβοιας και Σκύρου και την αντιμετώπιση της Εύβοιας ως νησιού και μάλιστα ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας, με στόχο την δημιουργία ταυτότητας της.

Την ισχυροποίηση της εξωστρέφειας της και την προβολή της ως νησιωτικού τουριστικού προορισμού, μέσα από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της.

Την τόνωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και της Εξωστρέφειας των Ευβοϊκών προϊόντων.

Τη δημιουργία σύγχρονου Οδικού Δικτύου σε όλο το Νομό.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές πέρα από την αναφορά τους σε πολλαπλά θέματα λειτουργίας φιλοσοφίας και πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωσαν για την στήριξη τους σε πρωτοβουλίες υλοποίησης των ανωτέρω προτάσεων.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και κα Ζωή Λιβανίου, ο Προέδρος του ΟΛΝΕ ΑΕ κ. Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Σιόλιας Νικόλαος Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής και η κα Γεωργία Σίμωση, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.
Από πλευράς Επιμελητηρίου παραβρέθηκαν πέραν της Προέδρου, ο κ. Μώρος Νικόλαος, Α΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Σταθόπουλος Ιωάννης, Β΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Μαραγκός Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας. ο κ. Κουτσαύτης Σπυρίδων, Οικονομικός Επόπτης, ο κ. Παύλου Χρήστος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και ο κ. Ιωάννης Γεροντίτης, μέλος ΔΣ.