Στην εκδήλωση ,που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ,στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης και αφορούσε την επικείμενη ενοποίηση του Δήμου Κύμης με το Δήμο Αλιβερίου παρέστη ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.

 

Ο βουλευτής εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων, υπογραμμίζοντας, ότι η Κύμη και το Αλιβέρι έχουν διαφορετική  προοπτική ανάπτυξης.
Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών είναι το μεν Αλιβέρι να είναι ενεργειακή και η  βιομηχανική καρδιά της Εύβοιας η δε Κύμη να είναι η πύλη της Εύβοιας και ευρύτερα της Κεντρικής Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Κεδίκογλου όσον αφορά την Κύμη τόνισε, ότι έχει ανακηρυχθεί ήδη από την Κυβέρνηση ως Λιμένας Εθνικής σημασίας και με βάση αυτό έχει ζητηθεί από την Ε.Ε να ανακηρυχθεί Διευρωπαϊκή Πύλη. Αίτημα , το οποίο αντιμετωπίζεται θετικά από τις Βρυξέλλες και μόλις γίνει αποδεκτό αυτομάτως ο νέος δρόμος Χαλκίδα- Κύμη θα ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά δίκτυα και θα χρηματοδοτηθεί από το Δ’ Κ.Π.Σ.
«Είναι, λοιπόν, φανερό- κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου- ότι και από πλευράς οδικών έργων το Αλιβέρι και η Κύμη έχουν διαφορετικό δρόμο για το μέλλον. Και για τις δύο περιοχές βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα  ( νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι, παράκαμψη Βασιλικού- Αμαρύνθου- Αλιβερίου) τα οποία δεν εξυπηρετούνται σε ενδεχόμενη συναίνεσής τους σε ένα Δήμο».

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019