Σε μια συμφωνία, είναι άγραφος νόμος και απαράβατος όρος να υπάρχει το δούναι και το λαβείν δεν ενημερωθήκαμε σε τι θα ωφεληθεί και σε ποιό βαθμό η κινέζικη πόλη από την συμφωνία με τον Δήμο Χαλκιδέων και γιατί θα προτιμήσει τα ευβοϊκά προϊόντα, σχολιάζει το μέλος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Γιάννης Μαραγκός.

Η αδελφοποίηση της πόλης της Χαλκίδας με την πόλη της Κίνας Wuhan αναμφισβήτητα ήταν μια πολύ σημαντική ενέργεια από πλευράς της Ευβοϊκής πόλης και αξίζει συγχαρητήρια όχι μόνο στον Δήμαρχο, κ. Παγώνη αλλά και σε όλους τους συντελεστές αυτής της ενέργειας.
Τα οφέλη που θα έχει η Χαλκίδα από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων επίσης πάρα πολλά αφού μιλάμε για μια πόλη έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων.
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της αποστολής του Δήμου στην Wuhan και με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαλκιδέων όλα δείχνουν ότι ο Δήμος «εκμεταλλεύτηκε» θετικά αυτήν την αδελφοποίηση όπου πέτυχε πολύ καλές συμφωνίες όσον αφορά τον τουρισμό, την εξαγωγή των Ευβοϊκών προϊόντων και υποσχέσεις για περαιτέρω εμπορικές συμφωνίες όπου θα ωφεληθεί όχι μόνο η πόλη της Χαλκίδας αλλά γενικότερα η Εύβοια. 
Επειδή όμως σε μια συμφωνία, είναι άγραφος νόμος και απαράβατος όρος να υπάρχει το δούναι και το λαβείν δεν ενημερωθήκαμε σε τι θα ωφεληθεί και σε ποιό βαθμό η κινέζικη πόλη από την συμφωνία αυτή και γιατί θα προτιμήσει τα ευβοϊκά προϊόντα για τα ράφια της κινέζικης αγοράς και όχι μιας άλλης πόλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Μήπως η συμφωνία περιέχει ανεξέλικτη διάθεση κινέζικων προϊόντων στους δρόμους της Χαλκίδας με την ανάλογη ανοχή από πλευράς του Δήμου;
Μήπως η συμφωνία περιέχει καταπάτηση του ωραρίου λειτουργίας από τα κινέζικα καταστήματα Σάββατα, Κυριακές, αργίες στη πόλη της Χαλκίδας με μηδενική ή ελλιπή αντίδραση από το Δήμο;
Μήπως το 90 προς 10 που ισχύει στις λαϊκές αγορές σε σχέση προϊόντων γης και θάλασσας με τα αντίστοιχα βιομηχανικά προϊόντα μετατραπεί σε 10 προς 90 υπέρ των κινέζικων βιομηχανικών προϊόντων σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων της πόλης;
Αυτά και άλλα πολλά μήπως ζητούν απάντηση. Και δεν είναι ερωτήματα δικά μου αλλά όλης της αγοράς της Χαλκίδας. Ερωτήματα και αγωνίες που αφορούν όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης. 
Μαραγκός  Ιωάννης 
Μέλος Δ.Σ. Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας – Εμπορικό Τμήμα
Ακολουθείστε μας στο Google News