Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλαν οι Σύλλογοι του Αυλωναρίου, της Οκτωνιάς, του Αγίου Γεωργίου, της Δάφνης και της ευρύτερης περιοχής, με την οποία επισημάνουν τα θετικά που έχει το Ειρηνοδικείο του Αυλωναρίου, αφού είναι μία νέα εγκατάσταση και ομόφωνα ζητούν την μη κατάργηση του. 

Σας παραθέτουμε την πλήρη επιστολή των φορέων του Αυλωναρίου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Ρουπακιώτη:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Επανερχόμαστε στο θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, που απασχολεί έντονα την τοπική μας κοινωνία.
Τα επιχειρήματα μας για την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, όπως σας έχουν εκτεθεί στο συνημμένο υπόμνημα, είναι ακαταμάχητα.
Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, είναι ένα κόσμημα για την Δικαιοσύνη, ένα κτίριο, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ακόμα και υποδομή για ΑΜΕΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα Ειρηνοδικεία Αλιβερίου και Κύμης έχουν να συντηρηθούν πάρα πολλά χρόνια και δεν έχουν όχι μόνο την υποδομή αλλά ούτε και την δυνατότητα για την υποδοχή ΑΜΕΑ

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου είναι το μόνο από τα τρία κτίρια που έχει την δυνατότητα επέκτασης και επομένως κάλυψης των αναγκών που θα προκύψουν από την ενοποίηση των τριών Ειρηνοδικείων, αφού  είναι ισόγειο κτίριο, κτισμένο σε οικόπεδο 800 τμ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα Ειρηνοδικεία Κύμης και Αλιβερίου είναι διώροφα και δεν έχουν καμία δυνατότητα επέκτασης αφού έχουν εξαντλήσει με τα κτίρια όλη την επιφάνεια, όπως δεν έχουν την δυνατότητα κατασκευής υποδοχών για ΑΜΕΑ.

Το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου, βρίσκεται στο μέσο της απόστασης Αλιβερίου-Κύμης και θα ισομοιράσει τις μεταβάσεις των πολιτών του Δήμου. ΑΝΤΙΘΕΤΑ τα Ειρηνοδικεία Κύμης και Αλιβερίου βρίσκονται στις άκρες και θα επιβαρύνουν την μετάβαση των πολιτών με χρόνο και χρήμα

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
Εφόσον το ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση δαπανών, η διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου είναι η μόνη πρόσφορη λύση, η μόνη που θα εξοικονομήσει δαπάνες από την συγχώνευση υπηρεσιών. Είναι η μόνη πρόσφορη λύση ακόμα και στη  προοπτική της επέκτασης του υφιστάμενου  κτιρίου. ΑΝΤΙΘΕΤΑ για το Ειρηνοδικείο Κύμης ή για το Ειρηνοδικείο Αλιβερίου πρέπει άμεσα, το κράτος, να καταβάλλει σοβαρό ποσό για την επισκευή τους και πρέπει να τα εγκαταλείψει εάν θέλει μεγαλύτερο χώρο.

 

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
Στη σημερινή συγκυρία, που η χώρα αναγκάζεται να περικόπτει μισθούς, συντάξεις,  επιδόματα πρόνοιας κλπ, δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει ανεκμετάλλευτα, προφανώς στην αχρησία και στη καταστροφή, υφιστάμενα κτίρια, που κοσμούν την Δικαιοσύνη, όπως το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου, και να ξοδεύει χρήματα για αμφίβολης ποιότητας κτίρια, τα οποία υποχρεωτικά και γρήγορα θα εγκαταλείψει, όπως τα Ειρηνοδικεία Κύμης και Αλιβερίου. Έτσι δεν επιτυγχάνεται καμία οικονομία, αλλά μόνο σπατάλη.

ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αφού δεν θα χρειαστούν δαπάνες συντήρησης. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η προτίμηση των άλλων Ειρηνοδικείων, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ αφού θα χρειαστούν δαπάνες επισκευής των κτιρίων τους και μίσθωσης χώρων γιατί είναι ανεπαρκής ο χώρος που διαθέτουν και δεν έχουν χώρο επέκτασης.

Αυτή η σπατάλη πρέπει να περικοπεί. Η περικοπή της σπατάλης συνηγορεί στην διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου.
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ που δεν  υπάρχει, κατά της διατήρησης του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, κανένα  επιχείρημα ούτε από την δικαστική ύλη, δεδομένου ότι,  όπως γνωρίζετε, είναι η κίνηση στα τρία Ειρηνοδικεία είναι ΙΔΙΑ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
Η διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου δεν αποτρέπει μόνο μία αδικία σε βάρος της περιοχής.
Συντελεί, στις συνθήκες που ζούμε,  στην εξοικονόμηση πόρων για την εθνική οικονομία και τα βαλάντια των πολιτών. Είναι η επωφελέστερη λύση για την πατρίδα μας.

Μετά τιμής
1.- Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου
2. Εμπορικός Σύλλογος Αυλώνος
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Λοφίσκου
6. Σύλλογος Απανταχού Οκτωνιατών
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Οκτωνιάς
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Οριού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιού
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιών
11. Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρολογίου
12. Χορωδία Αυλωναρίου
13. Αθλητικός Όμιλος Αυλωναρίου