Επιστολή προς τον βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε ο Εμπορικός και βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, αναφερόμενος στα οικονομικά αδιέξοδα των επιχειρήσεων στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Προεδρείο του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας εκφράζοντας την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της Πόλης μας για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, σας μεταφέρει και σας καταθέτει τα κατωτέρω ζητήματα για τα  οποία ο Εμπορικός κόσμος ζητά δια στοματός σας να εισακουσθεί από  την Κυβερνησή μας:

1.ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ      
Ως εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου Ζητούμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να υπάρξει ένα νέο, διαυγές, ευρύ, σταθερό, λειτουργικό, αναπτυξιακό, ισόρροπο, ισόνομο, δίκαιο, αυστηρό και επιτέλους έντιμο φορολογικό σύστημα.

Ωστόσο, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι εξακολουθεί η Κυβέρνηση να ακολουθεί την αμφίβολου αποτελεσματικότητας πεπατημένη της συλλήβδην στοχοποίησης ολόκληρων κοινωνικών κατηγοριών και της εν τέλει τιμωρίας των συνεπών φορολογουμένων.

Η λογική της οριζόντιας παρέμβασης στα εισοδήματα που δεν λαμβάνει υπόψιν τυχόν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό μιας κοινωνικής κατηγορίας, το μόνο που κάνει είναι να εντείνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει από την κοινωνία προς το κράτος και να αυξάνει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.

Πόσο δίκαιη είναι άραγε η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στον «ελεύθερο» επαγγελματία που έβαλε λουκέτο στην επιχείρηση, στον νέο επιστήμονα που δουλεύει με μπλοκάκι και κυρίως σε αυτόν τον πρώην επαγγελματία που είναι άνεργος και δεν έχει ασφάλιση; Είναι μέτρο που πρέπει να συζητείτε; όπως  και  η αλλαγή Φορολογικών  συντελεστών; Σας ερωτούμε.

2.ΦΠΑ
Ζητούμε Αλλαγή των δυσβάσταχτων και αντιεμπορικών συντελεστών ΦΠΑ σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγουμε έχοντας έναν καταναλωτή αδύναμο να καταναλώσει.
Πού πήγε άραγε η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ όπως προεκλογικά εξήγγειλε η Κυβέρνηση; 

3.ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πότε τελικά θα δούμε την περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη, πότε τα ταμεία των τραπεζών θα  βοηθήσουν τους ελεύθερους Επαγγελματίες, Επενδυτές, να δείξουν την δυναμική τους και την δραστηριότητα τους και να μην τους συνθλίβουν καθημερινά;

Σας καλούμε να αντιληφθείτε την κρισιμότητα των περιστάσεων στην ελληνική αγορά καθώς και τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της εν λόγω πολιτικής στην ελληνική μεσαία τάξη.

Δυστυχώς, το μέλλον της χώρας θα είναι μια καθημαγμένη Μικρομεσαία ανταγωνιστική ελληνική επιχειρηματικότητα ανίκανη να επενδύσει και να επιβιώσει.

4.ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ζητούμε αλλαγή χωροταξικής και πληθυσμιακής πολιτικής σχετικά με τη αδιοδοτησή των μεγάλων μονοπωλίων στυλ Τζάμπο Ζάρα κ.λ.π, καθώς και περιορισμούς και εξειδίκευση στην διάθεση προϊόντων και όχι ό,τι ‘’ήθελε προκύψει’’ από προϊόντα Γής και θάλασσας έως ένδυση και έπιπλα, επίσης ζητούμε τη τήρηση της Κυριακάτικης Αργίας και το κλεισιμό τους ανεξαρτήτως θέσεως, όπως ακριβώς την σεβόμαστε και την τηρούμε και εμείς.

5. ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
Ένα πολυσυζητημένο θέμα που απαιτεί άμεση επίλυση  είναι τα πυρόπληκτα δάνεια του Νομού μας, και απαιτείται η διευθέτηση τους με άτοκη επιμήκυνση του χρέους κάθε επαγγελματία τουλάχιστον για μια δεκαετία

6.ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ Μ.Μ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Άμεσος ορισμός και νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης» και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλαγές στον Τειρεσία για τους μικρομεσαίους με νέα κριτήρια αμνηστίας και ρυθμίσεις δανείων με επιμήκυνση αποπληρωμής με σημαντική μείωση του ύψους της δόσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

7.ΑΜΕΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
Με  επιλογή και  στελέχωση  από Ιατρούς όλων των  ειδικοτήτων που θα ανταποκρίνονται  στο σύστημα Υγείας του ΟΑΕΕ με προθυμία, όπως και σωστή φαρμακευτική κάλυψη όπως αρμόζει στον κάθε Ασφαλισμένο που επί σειρά  ετών  ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Μια λαϊκή ρήση λέει ότι: Το Εμπόριο δεν πεθαίνει, αρρωσταίνει. Εδώ θα απαντήσουμε Ναι!
‘’Πεθαίνουν όμως οι Έμποροι με τις καθημερινές αυτοκτονίες γιατί οι αξίες τους, δεν τους επιτρέπουν τον διασυρμό’’.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ:
– ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
– ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
– ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
– ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
– ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.
– ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΝΑΙ:
ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
ΝΑΙ στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης. 
   
Μετά Τιμής για  το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος          ο Γεν Γραμματέας
Νικ. Γεωργάτος      Νικ. Αισωπος