Το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου συμμετείχε στην Παγκόσμια Δράση World Wide Data Day 2017 η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου.

Μαθητές και μαθήτριες χρησιμοποίησαν το λογισμικό HYPATIA (Hybrid  Pupil’s  Analysis Tool for  Interactionsin  Atlas) για να καταγράψουν και να αναλύσουν δεδομένα από τον μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider) του CERN στην Ελβετία. 
Η ελληνική μαθητική ομάδα παρουσίασε και μοιράστηκε τα ευρήματά της με μαθητές από όλο τον κόσμο, μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  αναβαθμισμένου εργαστήριου Πληροφορικής του σχολείου.
Επίσης, οι μαθητές του ΓΕΛ Αυλωναρίου είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις από καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες σε ερωτήσεις που έθεσαν σχετικά με τα στοιχειώδη σωματίδια. 
Μέσω της διαθεματικής αυτής δράσης, οι μαθητές αξιοποίησαν και συσχέτισαν τη Φυσική, τα Μαθηματικά αλλά και τα Αγγλικά.  
Το ΓΕΛ Αυλωναρίου, τα τελευταία χρόνια διατηρεί σταθερή συνεργασία με την  Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κουρκουμέλη Χ. και την επιστημονική της ομάδα, συμμετέχοντας σε ανάλογες δράσεις με στόχο να κεντρίσει, να διατηρήσει, να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες αλλά και να επιβεβαιώσει ότι «η επιστήμη μας φέρνει πιο κοντά». 
Τη δράση υποστήριξαν η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αυλωναρίου, Κατερίνα Κοτρόζου (Φυσικός) και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Γιώργος Νόβας (Χημικός) και κ. Ελένη Κάραλη (Αγγλικής).