Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου το ΙΕΚ PRAXIS υποστηρίζει τις Ανοιχτές πόρτες Οινοποιείων 2017 στο Κτήμα και Οινοποιείο Βιολογικών Κρασιών ΤΖΙΒΑΝΗ, στην Ριτσώνα (10 λεπτά από Χαλκίδα).

Οι chefs του ΙΕΚ PRAXIS δημιουργούν εκλεκτούς μεζέδες από προϊόντα Ποιοτικών Τοπικών Παραγωγών για να συνοδέψουν την Οινογνωσία των εκλεκτών βιολογικών κρασιών του οινοποιείου ΤΖΙΒΑΝΗ από τις ποικιλίες Chardonnay, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah, Barbera, Sangiοvese, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο,
Στο ΚΤΗΜΑ ΤΖΙΒΑΝΗ λειτουργεί και το πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό Μουσείο Κρασιού (Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού).
 
Το εκλεκτό μενού από το ΙΕΚ PRAXIS, περιλαμβάνει:
Τοματίνι οξύμελι μανιτάρι, παλαιωμένη γραβιέρα σε στικ μπαμπού
Τυροπιτάκι με λευκά και κίτρινα τυριά, σε τραγανό φύλλο κανταϊφιού
Σαλάτα αγκινάρας με κάπαρη, σχοινόπρασσο και άρτυμα μουστάρδας Digone
Σαλάτα φακές με μπέικον, Καρότο, Πιπεριές Φλωρίνης και κρουτόν ψητής φέτας
Πατατούλες Baby γεμιστές με μούς λιαστής ντομάτας και σύγκλινο
Κροκέτα ανθότυρο με δημητριακά, φιστίκι Αιγίνης και μαρμελάδα ντομάτας
Σουβλάκι Χοιρινό, φιλέτο με πράσινα μυρωδικά και DIP γλυκιάς πιπεριάς
Αλμυρά Ταρτάκια με Κοτόπουλο, πιπεριές και Προβολόνε
Ρολάκι κεμπάπ γιαουρτλού με ντομάτα ψητή σε αραβική πίτα
 
Από τις 11 το πρωϊ έως τις 7 το βράδυ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
 
ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΖΙΒΑΝΗ
Η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται από το 1982 με την καλλιέργεια και την Οινοποίηση των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών. Λάτρεις του καλού κρασιού, εφύτευσαν στους ιδιόκτητους Βιολογικούς αμπελώνες τους συνολικής εκτάσεως 280 στρεμμάτων διάφορες Ελληνικές και ξένες ποικιλίες, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah, Barbera, Sangiοvese, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο κ.ά.
Η όλη διαδικασία της Οινοποίησης, γίνεται στο Ιδιόκτητο Οινοποιείο τους στην Ριτσώνα Αυλίδας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα οινοποιητικά μέσα, όπου τα κρασιά ωριμάζουν και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια στις υπόγειες κάβες.
Στο Οινοποιείο το οποίο είναι επισκέψιμο και εξαιρετικού παραδοσιακού Αρχιτεκτονικού σχεδίου, στεγάζονται αίθουσα γευσιγνωσίας καθώς και Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας.
Στο Μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μία μεγάλη συλλογή από όλο τον κόσμο από σπάνια αντικείμενα, παραδοσιακά εργαλεία και μηχανισμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν εδώ και 100 χρόνια στη παραγωγή του Οίνου, του λαδιού και στην Λαϊκή Οικοτεχνία.
Στις αίθουσες του Οινοποιείου που είναι και χώροι πολλαπλών χρήσεων μπορούν να φιλοξενηθούν Συνέδρια, Κοινωνικές και Επιχειρηματικές Εκδηλώσεις, υπηρεσίες Catering, καθώς και Εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων.
Κτήμα ΤΖΙΒΑΝΗ
Ριτσώνα Αυλίδας – Ν. Εύβοιας
 
Το IEK PRAXIS

Είναι Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα
Παρέχει κρατικό πτυχίο και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε 15 τομείς και 50 δυναμικές ειδικότητες, όπως: Μαγερική, Ζαχαροπλαστική, Ξενοδοχειακά, Αισθητική, Κομμωτική, Φυσικοθεραπεία, Πληροφορική, Λογιστική, Αγροτικά Επαγγέλματα, Βοηθός Φαρμακείου, Βρεφονηπιοκομία, Εργοθεραπεία, Γραφιστική, Διακόσμηση, Προπονητική κα.
Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και συνεργάζεται με τους καλύτερους εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων.
Εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και αποτελεσματική προώθηση στην απασχόληση των αποφοίτων του, μέσω οργανωμένου Γραφείου Σταδιοδρομίας
Δείτε τις γνώμες των αποφοίτων, περιηγηθείτε στις εγκαταστάσεις και διαβάστε τα βιογραφικά των εκπαιδευτών του ΙΕΚ PRAXIS στο www.iekpraxis.gr